search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:06
MENU CLOSE

Τώρα μπορείτε να πά’ να ΓΑΠηθείτε!

28.03.2012 08:45
Τώρα μπορείτε να πά’ να ΓΑΠηθείτε!   - Media

Κανέναν δεν θα έπρεπε να είχε αιφνιδιάσει η σκέψη περί στροφής στη Διδασκαλία, όπως αυτή αυθορμήτως εκφράστηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου στο BBC.

Κανέναν δεν θα έπρεπε να είχε αιφνιδιάσει η σκέψη περί στροφής στη Διδασκαλία, όπως αυτή αυθορμήτως εκφράστηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου στο BBC. Ο τέως πρωθυπουργός θεμελίωσε, ούτως ή άλλως, «Σχολή» στην πολιτική ζωή του τόπου. Και αποτελεί δικαίωμα αλλά και υποχρέωσή του η μεταλαμπάδευση του αμαλγάματος της γνώσης και των ικανοτήτων του στις επερχόμενες γενιές των παιδιών «ίντριγκο». Τα χιλιάδες τηλεφωνήματα μάλιστα των ανυπόμονων Ελληνίδων μανάδων στoν απλήστου μνήμης Σύμβουλο Λειτουργίας του νέου εκπαιδευτικού Ιδρύματος Νίκο Παπανδρέου, επέσπευσαν τις διαδικασίες. Ήδη, κατόπιν της ασφυκτικής αυτής πίεσης, βρέθηκε ο offshore χώρος στέγασης του Yela Muniversity (Muniversities ονομάζονται τα πανεπιστήμια διεθνούς κύρωσης που διευθύνονται και στελεχώνονται από έναν και μοναδικό καθηγητή) και εκπονήθηκε ο πρώτος άτυπος Οδηγός Σπουδών. Το «Π» τον δημοσιεύει άμεσα προκειμένου να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι νέοι να λάβουν τις απαραίτητες πληροφορίες και να σπεύσουν στη Δραματεία για την έγκαιρη λήψη αριθμού προτεραιότητας. Οι εγγραφές θα γίνουν με σειρά εμφάνισης (καθότι ο Ιδρυτής της Σχολής υπήρξε ανέκαθεν κολλημένος με την εμφάνιση), αλλά θα προηγηθεί υποχρεωτικό τεστ κοπώσεως (σε κυλιόμενο διάδρομο φυσικά, το αγαπημένο πεδίο γνώσης και δράσης του τέως πρωθυπουργού).

Όποιος πρόλαβε κι όποιος άντεξε… τον Γιώργο είδε.

Φαποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Υela Muniversity of Athens )

Ανωτάτη Σχολή Γαπικών Τεχνών

Η φοίτηση στην Ανωτάτη Σχολή Γαπικών Τεχνών διαρθρώνεται σε τρία εκπαιδευτικά τέρμινα, που το καθένα διαρκεί τουλάχιστον 6-7 εννιαήμερα. Στα πρώτα δύο τέρμινα τα διδασκόμενα μαθήματα είναι κοινά για όλους τους φοιτητές. Στο τρίτο τέρμινο προσφέρεται η δυνατότητα επιλογής κατεύθυνσης ανάμεσα: α) Στην Εφαρμοσμένη Γαπική Μπουρδολογία εκ του πονηρού ή εκ βλακείας, β) Στη Θεωρία της Ανωτάτης Πινοκιοτικής, γ) Στην Αισθητική της Δωσιλογίας.

Πρακτική Άσκηση

Το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος συμβάλλει στην εξοικείωση των φοιτητών με διάφορα νεοταξικά, ενδοτικά, παραχωρητικά, ξεπουλητικά εργασιακά περιβάλλοντα που συνδέονται με το αντικείμενο των Σπουδών τους, περιβάλλοντα κολάκων, κατεργαραίων, συκοφαντών, γαλυφιανάκηδων καθώς και περιβάλλοντα υδρατμών σάουνας, γυμναστηριακού και εξτριμοσπορικού ιδρώτα και μόνιμης, εκ γενετής ή επίκτητης, νιρβάνας.

 

Γραφείο Διασύνδεσης

Το Γραφείο Διασύνδεσης αποτελεί έναν πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα θεσμό. O ιδιαίτερος χαρακτήρας του έγκειται στο ότι λειτουργεί ως μονάδα Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Σταδιοδρομίας, παρέχοντας πληροφόρηση για θέσεις λαμογίων και ειδικές αποστολές στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών, οργανώσεων, οίκων, τραπεζών, λεσχών, κλαμπ, στοών, υπηρεσιών κ.λπ.

Πρόγραμμα Γκομένιους

Η Σχολή συμμετέχει στο διεθνές πρόγραμμα Γκομένιους για την ανταλλαγή φοιτητών, που εκτός από υψηλές επιδόσεις στα αντικείμενα των σπουδών τους έχουν την ικανότητα να πλασάρονται και ως ωραίοι γκόμενοι (χωρίς απαραίτητα να είναι) και άρα, αυξημένες πιθανότητες να στελεχώσουν το διεθνές πολιτικό στερέωμα ως «Ωραίοι με χρέη». Η συμμετοχή στο Γκομένιους σχεδόν προεξοφλεί την εμπλοκή των αποφοίτων σε σχέσεις με την αφρόκρεμα των μονδέλων.

Μεταπτυχιακές σπουδές

Όπως συμβαίνει σε όλα τα πανεπιστήμια, όσοι φοιτητές ΓΑΠηθούν στον μέγιστο βαθμό, θα μπορέσουν να προχωρήσουν σε εξειδίκευση και να γίνουν κάτοχοι περαιτέρω τίτλων. Οι μεταπτυχιακοί τίτλοι που παρέχονται από το Yela Muniversity είναι όλοι άυλοι.

Μαθήματα Α’ τέρμινου

Ελληνική   Παραχαρακτική   –   Greek Statistics

Γλωσσολογία του σώματος. Ομιλούντες μύες. Γλώσσα «φέτες». Ανατομία και φυσιολογία της ομιλητική γαπικής κορμάρας (του παπανδρεϊκού κούρου) – flexicurity.

Νεότερη και σύγχρονη ιστορία των προδοσιών. Από Εφιάλτη σε εφιάλτη.

Κβαντική μινχαουζενολογία. Συγκριτική ψευδολογία. Πίπες με σενάριο ή αυτοσχέδιες πίπες.

Αμερικάνικη Λογοτεχνία – Μελέτη του αριστουργήματος «Δε Ντιουκς οφ Χάζαρντ».

Μαθήματα Β’ τέρμινου

Κολλητική Επιστήμη. Λαμόγιο λαμογίω αεί πελάζει. Συγκεντρώστε εύκολα γύρω σας τον ηλίθιο και τον πανηλίθιο.

Θέατρο «Ζέχνεις»… Η Υποκριτική Τέχνη του Καθόλου Νουν. Εισαγωγή στην προσποίηση συμπόνοιας.

Τεχνολογία υπολογιστών 1. (Χάκινγκ ηλεκτρονικών παιχνιδιών για αναψυχή την ώρα που τάχα ενημερώνεστε από τη Διαφ@νεια για θέματα Κοινωνίας της Πληροφορίας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης).

Τεχνολογία υπολογιστών 2. (Πώς να είστε υπολογιστής χωρίς να το δείχνετε).

Τεχνολογία υπολογιστών 3. (Βραχυκυκλώστε τους ανιχνευτές ψεύδους).

Μαθήματα Γ’ τέρμινου

Πουσαπική επιστήμη. Ανεβοκατεβείτε αμέτρητες φορές είτε βρίσκεται κάποιος από κάτω σας είτε όχι.

Ιστοριογραφία, χρονογραφία, φιλοσοφία, ρητορική, αγιολογία και επιστολογραφία της φούσκας.

Σημειολογία του μαλάκα. Απόκρυψη στοιχείων. Αν σας φαίνεται, κάντε τους άλλους να μην το βλέπουν. Τουλάχιστον μέχρι να επιτύχετε τον σκοπό σας.

Γλυπτική και γενική σιελογονική των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Υμνογραφία των μεσαιωνικών εργασιακών σχέσεων.

Καλή σας σταδιοδρομία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:05