search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:41
MENU CLOSE

Ο Ελληνας βολεϊμπολίστας που έγραψε τον ύμνο της Δημοκρατίας της Νοτίου Κορέας!

28.05.2019 09:39
Ο Ελληνας βολεϊμπολίστας που έγραψε τον ύμνο της Δημοκρατίας της Νοτίου Κορέας! - Media

 

Μία τεράστια διάκριση και συνάμα μία μεγάλη διεθνή επιτυχία που ίσως αλλάξει την καριέρα του στα μουσικά δρώμενα απέσπασε ο Μιράν Τσαλικιάν.

Ο βολεϊμπολίστας μουσικοσυνθέτης που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να αποστάσει πολλές διεθνείς διακρίσεις επιλέχθηκε από την κυβέρνηση της Νοτίου Κορέας ως ο συνθέτης του ύμνου της εδραίωσης της δημοκρατίας στην ιστορική «εξέγερση της Νταντζού» και την ανατροπή του δικτάτορα Τσον Τουχουάν.

Πρόκειται για το μουσικό έργο “The Heoe’s Oath” χρονικής διάρκειας 12 λεπτών που είναι ο ύμνος αφιερωμένος στην «Δημοκρατία» και στη μνήμη των θυμάτων της κορεατικής χούντας που κατέρρευσε το 1980 μετά από συγκλονιστικά γεγονότα που κόστισε τη ζωή σε εκατοντάδες αθώους πολίτες.

Πρεμιέρα την Παρασκευή στη Νότιο Κορέα

Ο Μιράν Τσαλικιάν μαζί με τον αδελφό του Ατάμ αναχώρησαν την Δευτέρα για τη Νότιο Κορέα προκειμένου να παραστούν στην Εθνική εορτή απελευθέρωσης που θα γίνει την Παρασκευή και ο Ελληνας μουσικοσυνθέτης θα διευθύνει 100μελή ορχήστρα.

Από την αναχώρηση τους ο Μιράν και ο Ατάμ Τσαλικιάν έκαναν και την ακόλουθη ανάρτηση:

Προηγήθηκε μεγάλος διεθνής διαγωνισμός όπου έλαβαν μέρος 920 συνθέσεις από όλο τον κόσμο. Ο Ελληνας συνθέτης απέσπασε την πρώτη θέση μαζί με έπαθλο 10.000 Ευρώ και η σχετική ανακοίνωση έγινε με κάθε επισημότητα πριν από λίγες ημέρες στην πρεσβεία της Νοτίου Κορέας στην Αθήνα. Η σύνθεση του Τσαλικιάν θα παιχτεί επίσημα πρώτη φορά την προσεχή Παρασκευή με μπάντα 100 μουσικών.

«Είμαι πολύ συγκινημένος. Είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα και για την καριέρα μου. Οι δύο χώρες έχουν κοινές μνήμες από τη χούντα. Είναι ένα έργο αφιερωμένο σε όσους πιστεύουν στο ιδεώδες της ελευθερίας και παλεύουν για αυτό και ειδικά σε μία περίοδο που η “ελευθερία” δοκιμάζεται», είπε στο ethnos.gr ο Μιράν Τσαλικιάν.

«Εμπνεύστηκα από τη δική μας χούντα»

Σχετικά με την έμπνευση του αλλά και για την επιλογή του έργο του είπε: «Εμπνεύστηκα από τα δικά μας γεγονότα στη χούντα του 1974. Το πιο σημαντικό είναι πως το έργο μου επιλέχθηκε μεταξύ 920 συνθετών από όλο τον κόσμο. 

Ο πρέσβης της Νοτίου Κορέας με τίμησε πριν λίγες ημέρες στην Αθήνα και την Δευτέρα αναχωρεί για τη Νότιο Κορέα. Η μουσική είναι παγκόσμια γλώσσα και φέρνει του λαούς πιο κοντά. Ξεπερνάει τα σύνορα και ενώνει τους λαούς. Οι νοτιοκορεάτες είναι ένας λαός με μεγάλη κουλτούρα και όσο μαθαίνω πράγματα για την ιστορία τους όλο και περισσότερο εντυπωσιάζομαι».

Οσο για τον χαρακτήρα του έργου είπε: «Δεν πρόκειται για ένα κλασσικό εμβατήριο. Είναι σύγχρονη κλασική μουσική. Είναι συμφωνικό έργο αλλά σε πιο σύγχρονο στιλ. Είναι λίγο πιο ατονική σύνθεση. Το χαρακτηρίζω νεο-τονικό».

Ο μαέστρος βολεϊμπολίστας

Ο Μιράν Τσαλικιάν ξεκίνησε σπουδές στη μουσική από 9 ετών. Φοίτησε σε μουσικό σχολείο και στο πανεπιστήμιο μουσικών σπουδών με δύο μεταπτυχιακούς τίτλος. Εχει πτυχία σε πιάνο, αρμονίας, αντίστιξης, φούγκα και πτυχίο σύνθεσης που είναι και το πιο σημαντικό. Είναι ενορχηστρωτής στη μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας. Μαζί με τον αδελφό του Ατάμ ο οποίος επίσης έχει μουσικές γνώσεις και σπουδές σε διάφορα όργανα έχουν κατακτήσει τίτλους στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ ενώ για τρεις δεκαετίας αγωνίζονται στην Αρμενική.

Ο Μιράν έχει στείλει έργα του και σε άλλους επιλεγμένους μουσικούς διαγωνισμούς. Πρόσφατα έλαβε μέρος και σε διεθνή διαγωνισμό στη Γερμανία, ενώ μεταξύ άλλων έχει συνθέσει και τον ύμνο στον αδικοχαμένο βολεϊμπολίστα Νίκο Σαμαρά.

Διάκριση και στις Φιλιππίνες
Ο Μιράν Τσαλικιάν άγγιξε και άλλη μία πρωτιά. Πρόσφατα πήρε την 4η θέση σε μεγάλο διεθνή διαγωνισμό στις Φιλιππίνες που επίσης είναι τεράστια διάκριση.

Ακούστε το ορχηστρικό του έργο που βγήκε 4ο στο κόσμο σε διεθνή διαγωνισμό σύνθεσης στις Φιλιππινες. Ονομάζεται Crossing the Rice Terraces:

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:35