24/09/2020 00:17:38

Αντιδράσεις για την παρουσία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ σε προεκλογική ομιλία Τσίπρα

Αντιδράσεις για την παρουσία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ σε προεκλογική ομιλία Τσίπρα - Media

 

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η παρουσία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα δύο μέρες πριν τις ευρωεκλογές, με ομιλιτή τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως προκύπτει από φωτογραφίες που δημοσίευσε το newsit.gr, ο αρηγός της ΕΛ.ΑΣ Αριστείδης Ανδρικόπουλος, βρίσκεται δίπλα στον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Σκουρλέτη, τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, καθώς και άλλα κομματικά στελέχη.

Η φωτογραφία προκάλεσε αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ, καθώς όπως επισημαίνουν αστυνομικοί, σύμφωνα με το νόμο, η παρουσία της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. σε προεκλογική συγκέντρωση κόμματος συνιστά σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα που τιμωρείται με ανώτερη πειθαρχική ποινή.

Συγκεκριμένα, όπως προβλέπεται ότι  «οι οποιασδήποτε μορφής δημόσιες εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικών κομμάτων ή πολιτικών προσώπων επισύει την ποινή της αργίας με απόλυση. Αρμόδιος να διατάξει τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. είναι ο εκάστοτε υπουργός Δημόσιας Τάξης».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.