search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:10
MENU CLOSE

Ένας στους δύο Ρώσους μπορεί ίσα-ίσα να αγοράσει φαγητό και ρούχα

28.05.2019 14:33
Ένας στους δύο Ρώσους μπορεί ίσα-ίσα να αγοράσει φαγητό και ρούχα - Media

 

Το 48,2% των Ρώσων διαθέτει χρήματα που του αρκούν μόνο για να αγοράσει φαγητό και ρούχα, ενώ το 32,3% μπορεί να αγοράζει και διαρκή αγαθά. Αυτή την εικόνα κατέγραψε η έρευνα που πραγματοποίησε η ρωσική Στατιστική Υπηρεσία (Rostat) για την κατανομή των οικιακών νοικοκυριών με βάση την οικονομική τους κατάσταση και σύμφωνα με τα στοιχεία του τέταρτου τριμήνου του 2018.

Παράλληλα από τα 48.000 νοικοκυριά, το 14,9% δήλωσαν ότι τα χρήματα τους επαρκούν μόνο για να αγοράσουν ρούχα, ενώ δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας. Το 0,7% δήλωσε ότι τα χρήματα τους δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε φαγητό. Με βάση τα στοιχεία της ρωσικής Στατιστικής Υπηρεσίας (Rostat) μόνο 32,3% των Ρώσων είναι σε θέση να αγοράσουν αυτοκίνητο, διαμέρισμα , ή εξοχικό

Τις μεγαλύτερες οικονομικές δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι νέες οικογένειες μεταξύ των οποίων το 59,2% δήλωσε ότι δεν μπορεί να αγοράσει τίποτα άλλο εκτός από φαγητό και ρούχα, όπως και οι μοναχικοί συνταξιούχοι (57,9%) και οι μονογονεϊκές οικογένειες (54,1%).

Εντούτοις σε σχέση με το 2017 η κατάσταση βελτιώθηκε κατά τι, αφού με βάση τα στοιχεία του τετάρτου τετραμήνου του 2017, 49,8% δήλωναν ότι δεν επαρκούν τα χρήματα τους για φαγητό και ρούχα, αλλά δεν μπορούν να αγοράσουν διαρκή αγαθά. Εκτός των άλλων το 18% των Ρώσων το 2017 δήλωνε ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες για να πληρώσει τα έξοδα του σπιτιού ή να αγοράσει ρούχα.

Φυγή στο παρελθόν

Η δημοσιοποίηση των εν λόγω στοιχείων έρχεται λίγες εβδομάδες μετά το αποτέλεσμα έρευνας που κατέγραφε ότι το 70% των Ρώσων αξιολογεί θετικά τον ρόλο του Ιωσήφ Στάλιν. Το ποσοστό αυτό θεωρείται ποσοστό ρεκόρ σε σχέση με όλες τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις. Ωστόσο το Κρεμλίνο δεν θέλησε να σχολιάσει τις εντυπωσιακές, από την άποψη των ποσοστών, προτιμήσεις των Ρώσων προς το πρόσωπο του Στάλιν, ισχυριζόμενο ότι δεν έχει μελετήσει ακόμη λεπτομερώς τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

Το ποσοστό αυτό, διαμορφώνεται από το 52% των Ρώσων που αξιολογεί το έργο του Στάλιν ως μάλλον θετικό και το 18% που θεωρεί το έργο του εξ ολοκλήρου θετικό. Το ποσοστό αυτό θεωρείται ρεκόρ, αφού σε όλες τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις ήταν σημαντικά πιο μικρό. Στις δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο 2006-2009, το ποσοστό υποστήριξης προς την πολιτική του Στάλιν κυμαίνονταν στα επίπεδα του 39-49%.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:06