search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 19:44
MENU CLOSE

Οι Γερμανοί «γυρίζουν την πλάτη» στον Βέμπερ: Έξι στους δέκα δεν τον θέλουν πρόεδρο της Κομισιόν

28.05.2019 15:02
Οι Γερμανοί «γυρίζουν την πλάτη» στον Βέμπερ: Έξι στους δέκα δεν τον θέλουν πρόεδρο της Κομισιόν - Media

 

Οι περισσότεροι Γερμανοί πολίτες δεν θα ήθελαν να δουν τον συμπατριώτη τους, τον Μάνφρεντ Βέμπερ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, να αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Civey δείχνει ότι το 59,1% των Γερμανών “μάλλον δεν θα στήριζε” ή “σε καμία περίπτωση” δεν θα στήριζε τον Βέμπερ για το κορυφαίο αξίωμα της Ευρώπης.

Πάνω από τρεις στους τέσσερις ψηφοφόρους της συντηρητικής συμμαχίας Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών (CDU-CSU), ποσοστό 75,8%, στηρίζουν τον Βέμπερ. Από την άλλη όμως, πάνω από τα τρία τέταρτα των ψηφοφόρων των άλλων κομμάτων (Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι, Αριστερά και Εναλλακτική για τη Γερμανία) αντιδρούν στην υποψηφιότητά του.

Η δημοσκόπηση αυτή διενεργήθηκε για λογαριασμό της γερμανικής εφημερίδας Augsburger Allgemeine και το περιθώριο λάθους της ανέρχεται στο 2,5%.

Στις ευρωεκλογές της Κυριακής το ΕΛΚ, με υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν τον Βέμπερ, αναδείχτηκε σε πρώτη δύναμη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:03