search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:29
MENU CLOSE

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Στη φορολόγηση βλέπουν τον ένοχο για την ήττα

29.05.2019 16:35
ΣΥΡΙΖΑ: Απέφυγε να θέσει θέμα νέων κυρώσεων στην Τουρκία ο πρωθυπουργός - Media
 
Μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της Κυριακής, αλλά και προσπάθεια ανασύνταξης και σχεδιασμού εν όψει του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και των εθνικών εκλογών έγινε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Πληροφορίες από τη συνεδρίαση αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της αποτιμησης του εκλογικού αποτελέσματος, το βασικό αιτιο για την ηττα εντοπιστηκε στη βαρια φορολογηση των μεσαιων στρωματων και οτι δεν υπηρξαν πολιτικές για να αντισταθμιστουν οι εισοδηματικες απωλειες. Επισημανθηκε ωστοσο οτι τα θετικά μετρα της κυβερνησης στοχευουν κ στα μεσαια στρώματα.
 
Παράλληλά, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το μήνυμα της ηγεσιας ηταν πως δεν πρέπει να υπαρξει εσωστρέφεια.
 
Πηγές του κόμματος αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει άμεσα να προχωρήσει στην οργάνωση της μάχης των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. Να ληφθεί υπόψη το μήνυμα των πολιτών, στρέφοντας το βλέμμα στο μέλλον της ελληνικής κοινωνίας και δίνοντας ταυτόχρονα τον αγώνα των ιδεών ώστε να επιτευχθεί ο στόχος νίκης στις εθνικές εκλογές.
 
Περιγράφοντας το επίδικο των εκλογών, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι «το επόμενο διάστημα θα αντιπαρατεθούν δύο διακριτά πολιτικά σχέδια για το μέλλον της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από το κυβερνητικό έργο του, θα αναδείξει το πρόγραμμα του για την επόμενη 4ετια , με βασικούς άξονες την ενίσχυση της ανάπτυξης με έμφαση στην παραγωγή και την καινοτομία, τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, την ενίσχυση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων, το κοινωνικό κράτος και την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών».
 
Στο πλαίσιο αυτό, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αποφασίστηκε, επίσης, η διενέργεια ανοιχτών συνελεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τις επόμενες μέρες και περιοδείες όλου το στελεχιακού δυναμικού του ΣΥΡΙΖΑ που μπαίνει με αποφασιστικότητα στη μάχη για την επόμενη μέρα της χώρας, ενώ τονίζεται ότι «είναι τόσο εφικτή, όσο και αναγκαία για τη χώρα η νίκη στις επερχόμενες εθνικές εκλογές».
 
Πληροφορίες από τη συνεδρίαση αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της αποτιμησης του εκλογικού αποτελέσματος, το βασικό αιτιο για την ηττα εντοπιστηκε στη βαρια φορολογηση των μεσαιων στρωματων και οτι δεν υπηρξαν πολιτικές για να αντισταθμιστουν οι εισοδηματικες απωλειες. Επισημανθηκε ωστοσο οτι τα θετικά μετρα της κυβερνησης στοχευουν κ στα μεσαια στρώματα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:27