search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:55
MENU CLOSE

Bloomberg: Δεν δείχνουν καλά τα πράγματα για τον Τσίπρα

29.05.2019 17:43
Bloomberg: Δεν δείχνουν καλά τα πράγματα για τον Τσίπρα - Media

 

«Τα πράγματα δεν δείχνουν καλά για τον Αλέξη Τσίπρα», σημειώνει το Bloomberg, αναφερόμενο στις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, εκτιμώντας πως ο Έλληνας πρωθυπουργός ελπίζει ότι οι πρόωρες εκλογές θα μπορέσουν να περιορίσουν τη ζημιά για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το διεθνές πρακτορείο επισημαίνει πως από ό,τι φαίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει υποσχεθεί ότι θα συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική ατζέντα της χώρας, όπως απαιτούν οι ευρωπαίοι πιστωτές και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας. Ο 51χρονος απόφοιτος του Χάρβαρντ υπηρέτησε ως υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης από το 2011 έως το 2015. Είναι γνωστός για πολιτικές με φιλοεπιχειρηματικό προσανατολισμό.

Το Bloomberg εκτιμά πως δεν μιλάμε απαραίτητα για αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Από τη στιγμή που έξι ή ακόμα και επτά κόμματα θα μπορούσαν να εκλεγούν στο ελληνικό κοινοβούλιο, αυτό θα αυξήσει τη δυσκολία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εξασφαλίσει πλειοψηφία 151 εδρών. Ωστόσο, για το διεθνές πρακτορείο, αυτό δεν σημαίνει αστάθεια στις αγορές, οι οποίες ήδη προεξοφλούν μια νίκη για τη Νέα Δημοκρατία, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ελλάδας να πέφτει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα τη Δευτέρα.

Πολλοί αναλυτές που επικαλείται το Bloomberg, αναμένουν ότι ακόμα και αν η Νέα Δημοκρατία πρέπει να συγκροτήσει συνασπισμό, δεν θα δυσκολευτεί να βρει συμμάχους. Έτσι, μια παρατεταμένη περίοδος αστάθειας και αποτυχημένων προσπαθειών σχηματισμού κυβέρνησης εκτιμάται από το ειδησεογραφικό πρακτορείο ως απίθανη.

Πηγή: Economy365

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:52