search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:01
MENU CLOSE

«The Seventies: Photographic Journey»: Η δεκαετία του ‘70 μέσα από τον φακό του Ira Resnick

30.05.2019 08:06
«The Seventies: Photographic Journey»:  Η δεκαετία του ‘70 μέσα από τον φακό του Ira Resnick  - Media

 

Τη δεκαετία του 1970 ο φωτογράφος, Ira Resnick αιχμαλώτισε με τον φακό του τις πιο θρυλικές προσωπικότητες της εποχής.

Ήταν μια ταραγμένη δεκαετία στην αμερικανική ιστορία και ο φωτογράφος, ο οποίος ταξίδευε στις ΗΠΑ με την κάμερά του, κατέγραψε τις πιο αγαπημένες, περίπλοκες και εμβληματικές στιγμές του αιώνα.

Ο φωτογράφος άνοιξε για πρώτη φορά το αρχείο του και δημοσίευσε σπάνιες φωτογραφίες από τη συλλογή του στο βιβλίο του «The Seventies: Photographic Journey» (Η δεκαετία του 1970: Φωτογραφικό Ταξίδι).

Στις σελίδες του βιβλίου φιλοξενούνται φωτογραφίες πολιτικών, όπως οι Τζίμι Κάρτερ, Τζέρι Μπράουν και Μπέλα Άμπτζουγκ, μουσικών όπως οι Rolling Stones, Στίβι Νικς και Τζέιμς Τέιλορ, ηθοποιοί και σκηνοθέτες, όπως οι Σίσι Σπέισεκ, Γουόρεν Μπίτι και Μάρτιν Σκορσέζε, σύμφωνα με το Esquire, που δημοσίευσε μία επιλογή των σπάνιων εικόνων.

Οι φωτογραφίες συνοδεύονται από προσωπικά ανέκδοτα για τα θέματα, με τα οποία έχει ασχοληθεί.

Όταν ο Ira Resnick ήταν 12 χρόνων, πήγε στην πρώτη του συναυλία (στον Ρέι Τσαρλς στο κέντρο πολιτισμού της κομητείας Γουέστσεστερ) ήταν εφοδιασμένος με την κάμερά του και κόλλησε. Σπούδασε κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης προτού ξεκινήσει καριέρα ως φωτογράφος. Αργότερα έφυγε από τη Νέα Υόρκη για την Καλιφόρνια και έγινε επαγγελματίας φωτογράφος για το Rolling Stone, τον διοργανωτή συναυλιών, Μπιλ Γκράχαμ και τη Media Press International and Globe Photos.

Κορυφαίος συλλέκτης αφισών κινηματογραφικών ταινιών, ο Resnick ίδρυσε αργότερα την Motion Picture Arts Gallery, την πρώτη γκαλερί που είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στην τέχνη του κινηματογράφου. Έχει γράψει το βιβλίο «Starstruck: Vintage Movie Posters from Classic Hollywood» (Abbeville). Ο Resnick είναι διαχειριστής της Εταιρείας Κινηματογράφου του Lincoln Centre και διετέλεσε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της από το 1999 έως το 2005.

«Το βιβλίο καταγράφει πως βρήκα τον δρόμο μου ως νεαρός ενήλικας σε μια περίοδο τεράστιας αλλαγής στον κόσμο. Προβάλλω την εμπειρία μου ως φωτογράφος στη Νέα Υόρκη και στο Μιλ Βάλεϊ και στο Χόλιγουντ της Καλιφόρνια κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων ετών. Μοιράζομαι τις μνήμες και τις εικόνες της μουσικής, της πολιτικής και του κινηματογράφου εκείνων των χρόνων, για να δώσω την αίσθηση του τι σημαίνει να είσαι ενεργός συμμετέχων στην καλλιτεχνική σκηνή» ανέφερε ο φωτογράφος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:00