search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:43
MENU CLOSE

Υπόθεση Γραικού: Ο καθηγητής του ΑΠΘ που είχε «σκανάρει» τον τάφο στην Αμφιπόλη βρήκε το θαμμένο τζιπ   

31.05.2019 09:54
Υπόθεση Γραικού: Ο καθηγητής του ΑΠΘ που είχε «σκανάρει» τον τάφο στην Αμφιπόλη βρήκε το θαμμένο τζιπ    - Media

 

Ο γνωστός καθηγητής Γεωφυσικής και διευθυντής του Εργαστηρίου Εφηρμοσμένης Γεωφυσικης του ΑΠΘ, Γρηγόρης Τσόκας, που ανάμεσα στα άλλα είναι αυτός που πραγματοποίησε και το «σκανάρισμα» στο υπέδαφος του λόφου Καστά στον τύμβο της Αμφίπολης, είναι αυτός που μαζί με τέσσερις συνεργάτες του εντόπισαν την Πέμπτη με τα μηχανήματά τους τον αυτοκίνητο του 59χρονου Δημήτρη Γραικού μαζί και το πτώμα του σε κτηνοτροφική μονάδα στη περιοχή Ανατολικού του δήμου Δέλτα.

Σϋμφωνα με το ”Εθνος”, οι επιστήμονες στου οποίους περιλαμβάνονταν ο επίσης καθηγητής Δημήτρης Φάταλας και τρεις διδάκτορες οι Αλέξανδρος Σταμπολίδης, Νεκταρία Διαμαντή και Ηλίας Φήκας υπέδειξαν μετά την έρευνά τους δύο σημεία ως πιθανά σημεία. Στο πρώτο βρέθηκαν μόνο παλιοσίδερα ενώ στη συνέχεια η «ανασκαφή» έφερε στο φως το αυτοκίνητο του 59χρονου και το πτώμα του.

 Να σημειωθεί ότι η αστυνομία είχε ζητήσει τη συνδρομή του Εργαστηρίου Γεωφυσικής και του καθηγητή Γρηγόρη Τσόκα από τις αρχές Σεπτεμβρίου σε τεχνικο και επιστημονικό επίπεδο, που σημαίνει ότι από τότε ήταν στα ίχνη του δράστη, ενώ κινούνταν κάτω από πλήρη μυστικότητα.

Στο διάστημα αυτό δύο φορές ειδοποιήθηκαν οι επιστήμονες για να κάνουν την έρευνα αλλά και τις δύο φορές αυτές αναβλήθηκε με την επίκληση ότι η περιοχή ήταν βαλτότοπος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:43