search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:17
MENU CLOSE

«Πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων» ζητά φροντιστήριο από τους εργαζόμενούς του – Τι καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ (Photo)

31.05.2019 12:50
Ποια κρίση λόγω κορωνοϊού; - Εταιρεία προσλαμβάνει 10.000 άτομα - Media

 

Καταγγελία που φέρνει στο μυαλό πολύ σκοτεινές περιόδους του ελληνικού κράτους κάνει η ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) σχετικά με τις πρακτικές κέντρου ξένων γνωσσών σε περιοχή της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, ο ιδιοκτήτης του κέντρου υποχρεώνει τους εργαζόμενούς του στη σύμβαση εργασίας που υπογράφουν να δηλώσουν τα… συνδικαλιστικά τους φρονήματα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΟΙΕΛΕ «ο/η εκπαιδευτικός καλείται να υπογράψει εάν συμμετέχει, ή όχι σε συνδικαλιστική οργάνωση και δεσμεύεται ότι θα πρέπει να ενημερώσει τον εργοδότη του γι’ αυτό».

Η ομοσπονδία συμπληρώνει ότι «η υπογραφή/δήλωση σε σύμβαση εργασίας ιδιωτικού εκπαιδευτικού για συμμετοχή σε συνδικαλιστική οργάνωση αποτελεί στην ουσία επαναφορά του πιστοποιητικού κοινωνικών φρονημάτων που ίσχυε στη χώρα σε σκοτεινές εποχές».

Τονίζει, δε, ότι «ήδη έχει ενημερώσει το Υπουργείο Εργασίας και τις υπηρεσίες του και θα εξετάσει την προσφυγή σε κάθε αρμόδιο θεσμικό όργανο, αλλά και στη δικαιοσύνη, αν χρειαστεί».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:16