search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:52
MENU CLOSE

Υποψήφιος Περιφερειάρχης «καλωσορίζει» τη Χρυσή Αυγή – Στέλεχός του φωτογραφιζόταν με τη σβάστικα (Photo)

31.05.2019 13:40
Υποψήφιος Περιφερειάρχης «καλωσορίζει» τη Χρυσή Αυγή - Στέλεχός του φωτογραφιζόταν με τη σβάστικα (Photo) - Media

 

Δεκτικός στη στήριξη της Χρυσής Αυγής δηλώνει υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Πρόκειται για τον προερχόμενο αλλά όχι υποστηριζόμενο από τη ΝΔ Κώστα Μουτζούρη, που στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών θα βρεθεί αντιμέτωπος με την επίσημη υποψηφιότητα της Νέας Δημοκρατίας, Χριστιάνα Καλογήρου.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον σταθμό stonisi 99fm, «ξέπλυνε» με χαρακτηριστική άνεση της Χρυσή Αυγή, μέλη της οποίας -πέραν του ναζιστικού χαρακτήρα της οργάνωσης- έχουν εμπλακεί επανειλημμένα σε βίαια επεισόδια κατά προσφύγων και αλληλέγγυων, ακόμα και δημοσιογράφων, στο νησί της Λέσβου, χαρακτηρίζοντας ευπρόσδεκτη τη στήριξή της.

«Κάθε κόμμα που πήρε την έγκριση από τον Άρειο Πάγο και συμμετέχει στις κοινοβουλευτικές εκλογές, εφόσον μας στηρίξει, είναι ευπρόσδεκτο», ανέφερε, καταδικάζοντας βέβαια όσους μετέρχονται ακραίων και παράνομων μεθόδων (sic). «Δεν θεωρώ ότι όσοι ψηφίζουν Χρυσή Αυγή είναι εγκληματίες και απορριπτέοι. Είναι φιλήσυχοι άνθρωποι πολλοί από αυτούς οι οποίοι απορρίπτουν κάποια άλλα θέματα», πρόσθεσε.

Το «ξέπλυμα» της νεοναζιστικής οργάνωσης φαίνεται ότι δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία» για την παράταξη Μουτζούρη, υποψήφιος της οποίας στο παρελθόν είχε φωτογραφηθεί μπροστά στη σβάστικα. Πρόκειται για τον Νικόλαο Ταλλά, ο οποίος απέσπασε 366 σταυρούς προτίμησης στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών.

Τα τελευταία χρόνια η Χρυσή Αυγή και άλλες ακροδεξιές ομάδες έχουν βρει πρόσφορο έδαφος για ανάπτυξη της ρατσιστικής και εθνικιστικής ατζέντας τους στη Λέσβο και άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου από τις ασφυκτικές καταστάσεις που προκαλεί ο εγκλεισμός, επ’ αόριστον και υπό άθλιες συνθήκες, χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα κατ’ όνομα «κέντρα υποδοχής». Αποκορύφωμα του κλίματος τρομοκρατίας που επιχειρείται κατά καιρούς να εγκαθιδρυθεί αποτέλεσε το πογκρόμ της 22ας Απριλίου 2018 κατά των προσφύγων που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δεκάδων προσφύγων και μεταναστών, ανάμεσά τους και μικρών παιδιών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:52