search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:43
MENU CLOSE

Ναυάγιο από σκοπιμότητα;

23.03.2012 16:32
oldphotos133243397652.jpeg

Πριν από δυο εβδομάδες αναφερθήκαμε στο «Π» στον κίνδυνο να μην έχει θετική κατάληξη η πώληση της ΣΕΚΑΠ στον ινδικό όμιλο Μπομιντάλα. Μάλιστα, επισημάναμε πως η επιτυχία ή όχι της πώλησης ήταν στα χέρια της ΣΕΚΕ, του δεύτερου μετόχου της εταιρείας μετά την Αγροτική Τράπεζα.

Πριν από δυο εβδομάδες αναφερθήκαμε στο «Π» στον κίνδυνο να μην έχει θετική κατάληξη η πώληση της ΣΕΚΑΠ στον ινδικό όμιλο Μπομιντάλα. Μάλιστα, επισημάναμε πως η επιτυχία ή όχι της πώλησης ήταν στα χέρια της ΣΕΚΕ, του δεύτερου μετόχου της εταιρείας μετά την Αγροτική Τράπεζα. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε, αφού η ΣΕΚΕ θεώρησε χαμηλό το ποσό που της προσφέρθηκε για τις μετοχές της και μπλόκαρε την αύξηση των 30 εκατομμυρίων του μετοχικού κεφαλαίου της ΣΕΚΑΠ που επρόκειτο να καταβάλει ο ινδικός όμιλος. Κατόπιν αυτού οι Ινδοί αποχώρησαν και ξεκίνησε δημόσια συζήτηση για τις ευθύνες. Ρόλο στην υπόθεση θέλησε να παίξει το υπό σύσταση Ελληνο-ινδικό Επιμελητήριο που, ενώ τη μια μέρα τα ’ριξε στην ΑΤΕ επειδή «έμαθε» ότι δεν έδωσε στον επενδυτή όλα τα στοιχεία για την εταιρεία, την επομένη τα έστριψε και με διορθωτική ανακοίνωση δήλωσε πως η μη πραγματοποίηση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ήταν ο πραγματικός λόγος αποχώρησης του επενδυτή. Το ερώτημα γιατί παρενέβη το Επιμελητήριο παίρνοντας φανερά θέση κατά της ΑΤΕ στην πρώτη του ανακοίνωση, μένει εκκρεμές. Κάποιοι θεώρησαν ότι έγινε για να φύγει η πίεση από τον Αλέξανδρο Κοντό, γενικό διευθυντή της ΣΕΚΕ και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Ξάνθης, επειδή, όπως λέγεται, δεν θα ήθελε σε προεκλογική περίοδο να φορτωθεί το βάρος της αποτυχίας πώλησης, που είναι πιθανό να οδηγήσει 300 συμπολίτες του στην ανεργία. Λέγεται ακόμα ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι έξαλλος με τον γαλάζιο βουλευτή διότι φοβάται ότι η τρόικα – αργά ή γρήγορα – θα μάθει ότι η ΣΕΚΕ μπλόκαρε την ιδιωτικοποίηση και θα του… φορτώσουν την ευθύνη ότι… σαμποτάρει τις αποκρατικοποιήσεις…  Α.Χ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:42