search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:44
MENU CLOSE

Ελληνίδα πολίτης ορκίστηκε η Κωνσταντίνα Κούνεβα: Τα σημαντικά πράγματα στη ζωή συμβαίνουν ακόμη και στους πιο ταπεινούς χώρους

01.06.2019 09:59
Ελληνίδα πολίτης ορκίστηκε η Κωνσταντίνα Κούνεβα: Τα σημαντικά πράγματα στη ζωή συμβαίνουν ακόμη και στους πιο ταπεινούς χώρους - Media

 

Ελληνίδα πολίτης ορκίστηκε, το πρωί της Παρασκευής, η Κωνσταντίνα Κούνεβα.

 Η μέχρι πρότινος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook: «Άνθρωποι από διάφορες περιοχές του κόσμου, που εδώ και χρόνια βρήκαμε στην Ελλάδα τη νέα φιλόξενη πατρίδα, σταθήκαμε ο ένας πλάι στον άλλο (…) κι επαναλαμβάνοντας τις 24 λέξεις του όρκου, ορκιστήκαμε καθένας στην τιμή του ή σε όποιον θεό και σύμβολο πιστεύει». 

«Ορκίζομαι να φυλάττω πίστη στην Πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου ως Έλληνας πολίτης». Μ’ αυτά τα λίγα λόγια σήμερα, 31/5/2019, μαζί με πολλούς άλλους, είχα τη μεγάλη χαρά να ορκιστώ Ελληνίδα πολίτης. Οδός Υπατίας 6, 1ος όροφος. Γραφείο πολιτογράφησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Άνθρωποι από διάφορες περιοχές του κόσμου, που εδώ και χρόνια βρήκαμε στην Ελλάδα τη νέα φιλόξενη πατρίδα, σταθήκαμε ο ένας πλάι στον άλλο στον στενό χώρο του γραφείου, ανάμεσα σε ράφια με εκατοντάδες φακέλους,υπογράψαμε το πρακτικό της ορκωμοσίας, ακούσαμε τον επικεφαλής της υπηρεσίας να εξηγεί τα επόμενα βήματα της αναπόφευκτης γραφειοκρατίας και να απαντά υπομονετικά στις τελευταίες ερωτήσεις μας. Ύστερα ακουμπήσαμε ο ένας το χέρι στον ώμο του άλλου, φτιάχνοντας μια μικρή ανθρώπινη αλυσίδα, κι επαναλαμβάνοντας τις 24 λέξεις του όρκου, ορκιστήκαμε καθένας στην τιμή του ή σε όποιον θεό και σύμβολο πιστεύει. Τα σημαντικά πράγματα στη ζωή συμβαίνουν ακόμη και στους πιο ταπεινούς χώρους», ανέφερε στην αναρτησή της. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:44