search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:01
MENU CLOSE

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους σε Λάρισα και Βόλο

01.06.2019 12:48
Βόλος: Κλείδωσε έξω από το μαγαζί του αστυνομικούς που πήγαν για έλεγχο - Media

 

Εξαρθρώθηκε σπείρα απατεώνων που δρούσε από τις 3 Μαΐου στη Λάρισα και το Βόλο ύστερα από έρευνες των αστυνομικών των τοπικών υποδιευθύνσεων Ασφάλειας που συνέλαβαν τρία μέλη της ηλικίας 50, 51 και 19 χρόνων.

Οι δράστες διέπραξαν απάτες αποκομίζοντας από τα θύματά τους μετρητά και τιμαλφή που η αξία τους φτάνει τα 45.000 ευρώ.

Οι απατεώνες επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με ηλικιωμένους παριστάνοντας τον γιατρό, τον αστυνομικό ή ακόμη και το παιδί τους, πείθοντάς τους ότι ο γιος ή η κόρη τους έχει προκαλέσει τροχαίο με σοβαρό ή θανάσιμο τραυματισμό, ζητώντας χρήματα και κοσμήματα, δήθεν για την αμοιβή ιατρικών υπηρεσιών ή για να αποφύγουν τις ποινικές ευθύνες.

Μάλιστα, δεν δίσταζαν να πηγαίνουν έξω από τα σπίτια τους προκειμένου να παραλάβουν τη λεία τους πρόσωπο με πρόσωπο με τα θύματα.

Με τον τρόπο αυτό, εξαπάτησαν τουλάχιστον επτά άτομα, ενώ αποπειράθηκαν να κάνουν το ίδιο σε άλλα έξι.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας χρυσός σταυρός, 170 ευρώ, τρία κινητά, δύο καπέλα και τέσσερα γάντια, ενώ οι ίδιοι παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας ο οποίος άσκησε δίωξη σε βάρος τους για απάτη. Παράλληλα, ερευνάται τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες.

Στο μεταξύ, αναζητείται ακόμη ένας συνεργός τους που μέχρι στιγμής, παραμένει άγνωστος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:00