search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:56
MENU CLOSE

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών

01.06.2019 18:42
Αυτά είναι τα 24 κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές (Λίστα) - Media

 

Διευκρινίσεις αναφορικά με τον τρόπο διεξαγωγής του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, δίνει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως προβλέπεται, οι επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής στις Περιφέρειες και τους Δήμους θα διενεργηθούν στα ίδια εκλογικά τμήματα που χρησιμοποιήθηκαν στην πρώτη ψηφοφορία, ενώ η εκλογική διαδικασία θα γίνει με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής.

Το ΥΠΕΣ υπενθυμίζει ότι η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μόνο για την εκλογή Περιφερειάρχη και Δημάρχου και, ως εκ τούτου, δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης σε υποψήφιους συμβούλους. Εντούτοις, ψηφοδέλτια με σταυρούς προτίμησης δεν προσμετρώνται ως άκυρα.

Αναφέρει, επίσης, ότι η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται µόνο ανάµεσα στους υποψηφίους Περιφερειάρχες ή τους υποψήφιους Δημάρχους των δύο συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους την περασμένη Κυριακή.

Όπως προβλέπεται από την εγκύκλιο, οι συνδυασµοί που θα συμμετάσχουν στην επαναληπτική ψηφοφορία οφείλουν, µέσω του οικείου αντιπεριφερειάρχη, να παραδώσουν έγκαιρα τον απαραίτητο αριθµό ψηφοδελτίων στον οικείο δήµαρχο.

Όµοιο εκλογικό υλικό µε αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην πρώτη ψηφοφορία, θα χρησιμοποιηθεί και στην επαναληπτική, µε εξαίρεση το βιβλίο διαλογής ψήφων προτίμησης υπέρ των υποψηφίων των συνδυασμών, το οποίο δεν χρειάζεται να συμπληρωθεί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:56