search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:27
MENU CLOSE

Νίκος Βούτσης: Επιτακτική ανάγκη για προοδευτικές παρεμβάσεις

02.06.2019 07:08
Βούτσης: Τακτικιστές και τυμβωρύχοι οι κυβερνώντες στο θέμα του Ματιού  - Media

 

«Σήμερα ολοκληρώνεται μια διαδικασία που είχε μεγάλη συμμετοχή, αρκετά μεγάλη συμμετοχή, την προηγούμενη Κυριακή και ελπίζω αυτή η συμμετοχή σήμερα να επαναληφθεί, διότι είναι ακρογωνιαίος λίθος της δημοκρατίας να λαμβάνουν υπόψη τους και οι δημοτικοί και άρχοντες και οι περιφερειάρχες, την άποψη, την παρέμβαση, την παρουσία των πολιτών και όχι μόνο μάλιστα την ημέρα που ψηφίζουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

«Θα επαναλάβω ότι η χώρα μας, οι περιφέρειες, η αυτοδιοίκηση με τον δικό της ρόλο, έχουν ανάγκη, επιτακτικά θα έλεγα, από προοδευτικές, καινοτόμες, συμμετοχικές, πολιτικές παρεμβάσεις, στην φάση μετά την κρίση ή για να βγούμε από την κρίση και νομίζω πως όλοι θα κριθούν και μετά τα αποτελέσματα, από το κατά πόσο θα αντιστοιχηθούν με αυτήν την ανάγκη», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές ο κ. Βούτσης είπε: «Οι εκλογές οι επόμενες, οι εθνικές εκλογές, είναι διαφορετικές εκλογές. Είναι σε ένα άλλο επίπεδο, είναι για την διακυβέρνηση της χώρας. Όλοι οι πολίτες δώσαν τα μηνύματά τους, τα σήματά τους, το πρόκριμά τους, αν θέλετε, αρκετοί δεν συμμετείχαν και για λόγους που έχουν σχέση με το κατά πόσο μπορούσαν ή όχι, να πάνε και στους χώρους στους οποίους κατάγονται. Είμαι σίγουρος πως οι εθνικές εκλογές θα είναι το απαύγασμα μιας εμπειρίας όλης της προηγούμενης τετραετίας και τα αποτελέσματά τους θα δώσουν αδρό αποτύπωμα και μηνύματα για το τι πρέπει να γίνει για τη διακυβέρνηση της χώρας».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:26