search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:59
MENU CLOSE

Πομπέο: Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να συνομιλήσουν χωρίς προϋποθέσεις με το Ιράν

02.06.2019 12:35
Ισχυρό μήνυμα Πομπέο στην Τουρκία για τα Βαρώσια - Στήριξη στη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία - Media

 

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να συζητήσουν με το Ιράν σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα χωρίς προϋποθέσεις, αλλά είναι αναγκαίο να δουν την αναφερόμενη χώρα να συμπεριφέρεται ως «μια κανονική χώρα», δήλωσε σήμερα από την Ελβετία ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

Από την πλευρά του, ο ιρανός πρόεδρος, Χασάν Ροχανί, άφησε χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο συνομιλιών για το Ιράν και υπό την προϋπόθεση ότι η Ουάσινγκτον θα επιδείξει σεβασμό.

Ωστόσο, τόνισε ότι η Τεχεράνη δε θα δεχθεί πιέσεις για τη διεξαγωγή συνομιλιών.

Σε μια προφανή χαλάρωση της προηγούμενης σκληρής στάσης του, ο Πομπέο δήλωσε όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις δηλώσεις του Ροχανί: «Είμαστε έτοιμοι να εμπλακούμε σε συζητήσεις χωρίς προϋποθέσεις. Είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε [στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων]».

Ωστόσο, όπως είπε, η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να εργάζεται προκειμένου «να αντιστρέψει τη δόλια δραστηριότητα» του Ιράν στη Μέση Ανατολή.

Ο Πομπέο δήλωσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έχει δηλώσει πριν από καιρό ότι είναι διατεθειμένος να συνομιλήσει με το Ιράν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:59