23/01/2019 23:28:12
5.10.2009

Σ΄αναμμένα κάρβουνα στη Ρηγίλλης

Στην Ρηγίλλης όπου πριν από τις 7 άρχισαν να συγκεντρώνονται υπουργοί και ηγετικά στελέχη του κόμματος, επικρατεί κατήφεια. Ηδη έχουν πάει εκεί ο πρόεδρος της  Βουλής Δημ Σιούφας, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ο υπουργός Εσωτερικών Π. Παυλόπουλος, ο υπουργός Πολιτισμού Αντ. Σαμαράς, ο Δ. Αβραμόπουλος, σε μια προσπάθεια να σηματοδοτηθεί η ενότητα του κόμματος και η μη αμφισβήτηση του Καραμανλή, ειδικά τις πρώτες κρίσιμες ώρες. Τα περισσότερα στελέχη της ΝΔ –πλην των υπουργών Παπαθανασίου και Χατζηδάκης- έχουν ματαιώσει  τις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις. Σύμφωνα με εκτιμήσεις δημοσιογραφικών κύκλων μόλις οριστικοποιηθεί –με βάση τα επίσημα αποτέλεσμα – η ήττα της ΝΔ, θα υπάρξει μια δήλωση του πρωθυπουργού που θα αναγνωρίζει την ήττα, θα προσπαθήσει να τονώσει το ηθικό των οπαδών της ΝΔ, θα εγγυηθεί την ενότητα και θα αφήσει ανοικτό το θέμα των αλλαγών στην ηγεσία του κόμματος, αφήνοντας τις επόμενες μέρες ν΄ ανοίξει τη συζήτηση για τις επόμενες κινήσεις, με πιθανότερη τη σύγκλιση συνεδρίου υπο την ευθύνη μεταβατικής ηγεσίας.Σχεδόν όλοι οι πολιτικοί παρατηρητές προβλέπουν αποχώρηση Καραμανλή, όμως ήδη όσα στελέχη εμφανίζονται στην τηλεόραση (Παπαθανασίου αι Χατζηδάκης) υποστήριξαν ότι δεν πρέπει να φύγει.

Εντύπωση έκανε η τοποθέτηση πριν από λίγο του πρώην βουλευτή Γιάννη Μανώλη, που είχε συγκρουστεί με το σύστημα Καραμανλή. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι ότι ο πρωθυπουργός είναι ο μόνος που μπορεί εγγυηθεί την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας. Με άλλα λόγια...στη Ρηγίλλης κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.