search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:34
MENU CLOSE

Κυβέρνηση: Αστειότητες τα περί μετάθεσης εκλογών το φθινόπωρο

02.06.2019 16:40
Κυβέρνηση: Αστειότητες τα περί μετάθεσης εκλογών το φθινόπωρο - Media

 

Κατηγορηματικά διαψεύδει η κυβέρνηση σενάρια περί μετάθεσης των εκλογών τον Σεπτέμβριο, τα οποία τροφοδοτήθηκαν από δημοσιεύματα που μιλούν για εισηγήσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός να πάει πιο πίσω το χρόνο των εκλογών, με πρόσχημα τη μη διατάραξη της τουριστικής περιόδου.

Από την κυβέρνηση χαρακτηρίζουν αυτά τα σενάρια «αστειότητες».

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό ο πρωθυπουργός αναμένεται να μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο την Δευτέρα 10 Ιουνίου προκειμένου να του ζητήσει την προκύρξη εθνικών εκλογών.

Αρχικώς, τις πρώτες ώρες μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών γινόταν λόγος για προκήρυξη εκλογών αμέσως μετά τον β γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 3 Ιουνίου (δηλαδή αύριο) με δεδομένο οτι η επικρατέστερη ημερομηνία για εκλογές ήταν η 30η Ιουνίου.

Ωστόσο, όταν άλλαξε ο σχεδιασμός για την ημερομηνία των εκλογών και αποφασίστηκε αυτές να γίνουν στις 7 Ιουλίου, με επίσημη αιτιολογία την ολοκλήρωση των πανελλαδικών εξετάσεων στις 2 Ιουλίου, άλλαξε και ο χρόνος πρόκηρυξης κατά μία εβδομάδα, ώστε η προεκλογική περίοδος να μην υπερβαίνει το προβλεπόμενο των 30 ημέρων περίπου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:34