18/02/2020 21:18:46

Χαρίτσης για εκλογές: Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα που κερδίσαμε

Στη Μεσσηνία υποψήφιος ο Α. Χαρίτσης - Media

Ο δεύτερος γύρος των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών κύλησε ομαλά σε όλη τη χώρα και ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα, σημείωσε σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

«Για το υπουργείο Εσωτερικών», πρόσθεσε «κλείνει σήμερα ουσιαστικά η μεγάλη και επίπονη προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από αρκετούς μήνες ώστε να έχουμε μια ομαλή και απρόσκοπτη εκλογική διαδικασία στις πιο δύσκολες εκλογές που κλήθηκε ποτέ να οργανώσει το ελληνικό κράτος», σημειώνοντας ότι «ήταν ένα μεγάλο στοίχημα το οποίο πιστεύω ότι το κερδίσαμε».

Είπε ακόμη ότι η χώρα αποκτά νέες αυτοδιοικητικές αρχές, οι οποίες καλούνται να λειτουργήσουν σε ένα νέο πλαίσιο περισσότερο δημοκρατικό και συμμετοχικό που απαιτεί κουλτούρα διαλόγου, συναινέσεων και συνεργασιών.

«Ως υπουργείο Εσωτερικών συνεργαστήκαμε στενά με τις απερχόμενες αρχές προκειμένου να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα μικρά και μεγάλα προβλήματα τω τοπικών κοινωνιών. Τι ίδιο θα πράξουμε και με τα νέα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια προκειμένου να δώσουμε στην αυτοδιοίκηση τα μέσα και τους πόρους που θα επιτρέψουν να επιτελέσει τον πολύ κρίσιμο ρόλο της για τη χώρα», κατέληξε ο κ. Χαρίτσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.