search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:22
MENU CLOSE

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλη η αποχή – «Θολό» το πολιτικό συμπέρασμα από τις αυτοδιοικητικές

02.06.2019 17:59
ΣΥΡΙΖΑ προς ΝΔ για τα περί «μετακόμισης» Τσίπρα στα Λεγραινά: Αντί για ανοησίες, ασχοληθείτε με το ΕΣΥ - Media

 

Την πολύ μεγάλη αποχή ως βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης επισημαίνουν στο πρώτο τους σχόλιο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές κομματικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο μετά τις επίσημες εκτιμήσεις της Singular Logic.

Το μήνυμα που στέλνει η Κουμουνδούρου είναι ότι υπό το δεδομένο της αποχής είναι δύσκολο να εξαχθεί ασφάλες πολιτικό συμπέρασμα, ενώ παράλληλα σημειώνουν ότι παραδοσιακά οι ιδιαιτέροτητες κάθε περιοχής συμβάλλουν στο φαινόμενο να μην η εικόνα στους δήμους και τις περιφέρειες να μην αντιστοιχεί ευθέως στους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς των πολιτικών κομμάτων.

Ειδικότερα, κομματικές πηγές σημειώνουν:

1. “Το εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο συμμετοχής των πολιτών στον δεύτερο γύρο, είναι το βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος,  τα όποια πολιτικά συμπεράσματα θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εξαχθούν. Εξάλλου, τα αποτελέσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι συνάρτηση και των ιδιαιτεροτήτων της κάθε περιοχής, χωρίς να αντιπροσωπεύουν ευθύγραμμα την πολιτική επιρροή κάθε κόμματος, όπως μας έδειξαν και οι εκλογές του 2014.

2. Στην περιφέρεια Αττικής και την Αθήνα οι υποψήφιοι που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν ένα σημαντικό αγώνα και αυξάνουν τα ποσοστά τους σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Ο Νάσος Ηλιόπουλος στην Αθήνα διπλασιάζει το ποσοστό του, ενώ και η Ρένα Δούρου το αυξάνει σημαντικά.  

3. Είναι ξεκάθαρο ότι η μεγάλη μάχη είναι αυτή της κάλπης των εθνικών εκλογών, όπου το δίλλημα θα είναι καθαρό και ο λαός μας θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός και με ποιο πρόγραμμα θα προχωρήσει η χώρα την επόμενη 4ετία. Αν θα συνεχιστεί η προοδευτική διακυβέρνηση ή αν η χώρα θα γυρίσει πίσω στις μνημονιακές πολιτικές”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:19