search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:04
MENU CLOSE

«Tiny Eco Hotel»: Ένα πλωτό σπίτι για οικο-τουρισμό

03.06.2019 07:29
«Tiny Eco Hotel»: Ένα πλωτό σπίτι για οικο-τουρισμό - Media

 

Το τελευταίο πρότζεκτ του παρουσίασε ο σχεδιαστής-ναυπηγός Μαξ Ζίβοφ (Max Zhivov) με στόχο να φέρει τον κόσμο κοντύτερα στη φύση. Το «Tiny Eco Hotel (Μικροσκοπικό Οικολογικό Ξενοδοχείο)» είναι ένα «όχημα» το οποίο μπορεί να ταξιδεύει στο νερό και, μ’ αυτόν τον τρόπο, να μετατρέπει κάθε λίμνη, κάθε φιορδ ή κολπάκι σε βάση για ένα ξενοδοχείο. Αποτελείται από δύο «εξαρτήματα» τα οποία έχουν σχεδιαστεί να λειτουργούν είτε ανεξάρτητα το ένα από το άλλο είτε ως σύνολο: το «Tiny House (Μικροσκοπικό σπίτι)» και το «Houseboat (Σπίτι-πλεούμενο)».

Με διαστάσεις 4,5 x 3 μέτρα, το «Μικροσκοπικό σπίτι» μπορεί να φιλοξενήσει έως και τέσσερα άτομα και περιλαμβάνει κουζίνα και τουαλέτα. Το σχέδιο του Ζίβοφ προβλέπει ένα άνετο μπαλκόνι, όπου οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τη θέα σε οποιδήποτε σημείο τοποθετηθεί το «σπίτι». Οι τουρίστες μπορεί να θελήσουν να διανυκτερεύσουν στο «Μικροσκοπικό σπίτι», πριν με το «Σπίτι-πλεούμενο» επιλέξουν, την επομένη, να κάνουν ένα ταξίδι στο νερό και να βυθιστούν στη φύση.

Με συνολικές διαστάσεις 4,5 x 10 μέτρα, το κάτω κατάστρωμα του «Σπιτιού-πλεούμενο» περιλαμβάνει έναν μεγάλο χώρο, μια μικρή κουζίνα και μια τουαλέτα κάτω από τις σκάλες. Το επάνω κατάστρωμα είναι καλυμμένο με άμμο, γρασίδι και πέτρες, σχεδιασμένο για ηλιοθεραπεία. Οι πλευρές του πλωτού σπιτιού είναι από χρωματιστό γυαλί, το οποίο δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα φιλτραρισμένη χροιά στο εσωτερικό. Ταξιδεύει με ηλεκτροκίνηση, πράγμα που επιτρέπει στους τουρίστες να βιώνουν μια ήσυχη εμπειρία και να έρχονται πιο κοντά στη φύση. Επιπλέον, μέσω εφαρμογής σε έξυπνο κινητό, επιτρέπεται στους ταξιδιώτες να επιλέξουν την προτίμησή τους σε χάρτη και ακολούθως το «Σπίτι-πλεούμενο» θα κινηθεί αυτόνομα.

Στην ουσία, το «Μικροσκοπικό Οικολογικό Ξενοδοχείο» στοχεύει στη διευκόλυνση του οικολογικού τουρισμού, με ένα ντιζάιν που χαίρεται την ομορφιά της φύσης χωρίς να την βλάπτει.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:04