search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:05
MENU CLOSE

Η ήττα ήταν απλώς συντριπτική!

03.06.2019 08:18
Η ήττα ήταν απλώς συντριπτική! - Media

 

Πριν τις ευρωεκλογές καταγινόμασταν με το ποσοστό της διαφοράς από την ΝΔ, το οποίο  ο ΣΥΡΙΖΑ θα δεχόταν ως ήττα. Θα ήταν πάνω από 4%; Θα ήταν 5%  ή 6%  το πολύ. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο γκεμπελικός προπαγανδιστικός μηχανισμός του -που επί τεσσεράμισι χρόνια κάνει τη μέρα νύχτα- υπολόγιζε σε μια ήττα διαχειρίσιμη, που ωστόσο απέφευγε να  ορίσει με σαφήνεια.

Το βράδυ των εκλογών, η διαφορά ξεπέρασε το 9%. Ήταν ένα αποτέλεσμα ρεκόρ για ευρωεκλογές, μια συντριβή για την οποία δεν είχε προετοιμαστεί ψυχολογικά  ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Αμέσως, ο γκεμπελικός προπαγανδιστικός μηχανισμός του άρχισε να ψελλίζει ότι ναι μεν αλλά δεν είναι στρατηγική ήττα παρερμηνεύοντας μια επίκαιρη εύστοχη έκφραση του Βενιζέλου. Έτσι, για ένα μικρό διάστημα προσπαθούσε επί ματαίω να στρέψει την κουβέντα μακριά από την συντριβή, την μεγαλύτερη σε εύρος ήττα που έχει σημειωθεί σε ευρωεκλογές και να καταγίνεται με το τι σημαίνει στρατηγική ήττα. Ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές διαγραφόταν και μια γενική και ολοκληρωτική καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές. Φυσικά στο διάστημα που μεσολάβησε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε να συγκρατήσει τον γνωστό κακό εαυτό του. Άρχισαν τα «φταίει ο λαός», «δεν κατάλαβαν το έργο μας» και άλλες Συριζιές…   Σβίγκου, Τασία , Φλαμπουράρης διασκέδασαν τους χρήστες του διαδικτύου.

Η σαρωτική ήττα που ολοκληρώθηκε με τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι επίσης ιστορικά  μια πρωτοφανής ήττα  που δεν έχει προηγούμενο. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Από τις 13 περιφέρειες της χώρας τις 12 κέρδισαν υποψήφιοι της ΝΔ  – και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις ο δεύτερος και ο τρίτος προέρχονταν από τον ίδιο πολιτικό χώρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαερώθηκε σα να επρόκειτο για ένα κόμμα φάντασμα. Για την ιστορία, περιορίστηκε να κρυφτεί πίσω από τη μια περιφέρεια που κέρδισε ο Αρναουτάκης που είχε την επίσημη στήριξη του ΚΙΝΑΛ.

Απομένει η τελευταία και σοβαρότερη αναμέτρηση: αυτή των εθνικών εκλογών. Ως την 7η Ιουλίου θα δούμε πολλά. Ήδη στο ΚΙΝΑΛ η πρωτοφανής απόφαση της κ. Γεννηματά  να εκδιώξει στην ουσία τον κ. Βενιζέλο από το κόμμα, γεννά πολλών ειδών ερωτηματικά κι απορίες δρομολογώντας μια σειρά εξελίξεων που κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει το αποτέλεσμά τους. Ούτε ακόμα και οι εμπνευστές της!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:05