search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:32
MENU CLOSE

Ρωσική εταιρεία τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου αγόρασε η Huawei

03.06.2019 15:18
Ρωσική εταιρεία τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου αγόρασε η Huawei - Media
 
H κινεζική εταιρεία Huawei, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Vedomosti, αγόρασε ρωσικές τεχνολογίες ταυτοποίησης προσώπων από την ρωσική εταιρεία Vokord.
 
Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία της ρωσικής οικονομικής εφημερίδας, η ρωσική θυγατρική εταιρεία της Huawei, η «Techcompania Huawei και η εταιρεία Huawei Digital Technologies Co Ltd, απόκτησαν την ρωσική εταιρεία Igle Softlab, η οποία πούλησε τα δικαιώματα επί του εξοπλισμού και τις ευρεσιτεχνίες της εταιρείας Vokord.
 
Εκπρόσωπος της Huawei επιβεβαίωσε με δήλωσή του στο πρακτορείο TASS, την αγορά της εταιρείας Igle Softlab, χωρίς ωστόσο να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
 
Η εταιρεία Igle Softlab ιδρύθηκε το 2018 από την Λιουμπόφ Καντεϊσβίλι και τον Βλαντίμιρ Κουζμίτσεφ που είναι συνονόματοι του συνιδρυτή της Vokord Αλεξέι Καντεϊσβίλι και του συνιδιοκτήτη της Βιτσισλάβ Κουζμίτσεφ. Από τους 14 μικρομετόχους της Igle Softlab, οι έξι τουλάχιστον εργάζονται στην Vokord. Στις 17 Μαΐου πούλησαν το μερίδιο τους στην Huawei,
 
Με βάση τις πληροφορίες της εφημερίδας Vedomosti, η αξία της Vokord αξιολογήθηκε από την Huawei στα 40-50 εκ. δολάρια, ενώ την ίδια στιγμή οι μέτοχοι της Vokord, που είναι ηγέτιδα εταιρεία στην ρωσική αγορά στον τομέα της ταυτοποίησης προσώπων, εκτιμούν ότι η αξία της φθάνει τα 50-100 εκ. δολάρια.
 
Η εταιρεία Vokord είναι ρωσική εταιρεία η οποία επεξεργάζεται και παράγει επαγγελματικά συστήματα βιντεοπαρακολούθησης και βιομετρικής ταυτοποίησης στην βάση των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και ιδρύθηκε το 1999.
 
Τα συστήματα παρακολούθησης Vokord χρησιμοποιούνται σε περισσότερους από 2.000 εμπορικούς και κρατικούς φορείς και σε περισσότερα από 70 έργα της κατηγορίας «Ασφαλής πόλη» στην Ρωσία και στο εξωτερικό.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:28