04/12/2020 10:37:35

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής διαπραγματευτής του ΥΠΕΘΑ με την Τουρκία

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής διαπραγματευτής του ΥΠΕΘΑ με την Τουρκία - Media

 

Την παραίτησή του υπέβαλε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας που διαπραγματευόταν με την Τουρκία τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, αντιστράτηγος Νίκος Ζαχαριάδης.

Σύμφωνα με το militaire.gr, ο αντιστράτηγος είχε εισηγηθεί να αναβληθεί η συνάντηση λόγω των ευρωεκλογών. Ωστόσο η διμερής συνάντηση πραγματοποιήθηκε κανονικά, με τον κ. Ζαχαριάδη να συμμετέχει στις συνομιλίες. Σήμερα όμως υπέβαλε την παραίτησή του.

Την παραίτηση Ζαχαριάδη σχολίασε ο Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, κάνοντας λόγο για «εν κρυπτώ συζητήσεις για τα ΜΟΕ με την Τουρκία».

Αναλυτικά η δήλωση Κικίλια:

«Μετά από τεσσεράμισι χρόνια απραξίας και ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται υπό παραίτηση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση της νέας δομής των Ενόπλων Δυνάμεων, που περιλαμβάνει κατάργηση επιχειρησιακών Σχηματισμών υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας, προκειμένου να αμβλύνει τις εντυπώσεις από την απουσία κυβερνητικού έργου.

Παράλληλα, συνεχίζει εν κρυπτώ τις συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία, γεγονός που οδήγησε στην παραίτηση του επικεφαλής των συνομιλιών, Γενικού Διευθυντή της Διεύθυνσης Αμυντικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου.

Ταυτόχρονα, προχωρά σε όργιο μεταθέσεων κληρωτών οπλιτών και κατ’ εξαίρεση τοποθέτηση μόνιμου προσωπικού που υπηρετεί στο Υπουργείο, σε θέσεις εξωτερικού κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας.

Ας αντιληφθούν επιτέλους ότι, με τη χώρα ουσιαστικά να βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση να παίρνει αποφάσεις που δεσμεύουν τη χώρα για τα επόμενα χρόνια. Κι ούτε να προχωρά σε ρουσφετολογικές τοποθετήσεις, που πλήττουν το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων και το ηθικό των στελεχών μας».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.