search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:45
MENU CLOSE

Πωλείται σε δημοπρασία η αμερικανική σημαία που υψώθηκε στην Απόβαση της Νορμανδίας

04.06.2019 06:28
Πωλείται σε δημοπρασία η αμερικανική σημαία που υψώθηκε στην Απόβαση της Νορμανδίας - Media

 

Μια ταλαιπωρημένη αμερικανική σημαία, που πιστεύεται ότι ήταν η πρώτη που υψώθηκε στην παραλία Όμαχα κατά την Απόβαση της Νορμανδίας, το 1944, θα πουληθεί σε δημοπρασία την επόμενη εβδομάδα και εκτιμάται ότι η τιμή της μπορεί να ξεπεράσει τα 55.000 δολάρια.

Η σημαία, με τα χαρακτηριστικά χρυσά κρόσσια και ένα μπάλωμα -στο σημείο όπου προφανώς είχε τρυπηθεί από σφαίρα- υψώθηκε από έναν στρατιώτη του μηχανικού στην Όμαχα, το θέατρο μιας από τις πλέον αιματηρές μάχες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μετά την απόβαση των Συμμάχων στη Γαλλία.

Ο οίκος δημοπρασιών Heritage Auctions ανέφερε ότι η σημαία τοποθετήθηκε από τον μπάρμαν Τζον Χόρβαθ, από το Κολόμπους του Οχάιο, ο οποίος αργότερα την έστειλε στη σύζυγό του, μαζί με μια επιστολή. “Πρόσεχε τη σημαία. Είναι η πρώτη που υψώθηκε στο προγεφύρωμα στην ακτογραμμή δύο ώρες αφότου άρχισε η εισβολή. Αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω τον ορθοστάτη της σκηνής μου για να την σηκώσω”, έγραφε ο Χόρβαθ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:42