search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:05
MENU CLOSE

Καλπάζουν οι Πράσινοι στη Γερμανία: Πιο δημοφιλής ο επικεφαλής τους από την «μίνι Μέρκελ»

04.06.2019 17:44
Καλπάζουν οι Πράσινοι στη Γερμανία: Πιο δημοφιλής ο επικεφαλής τους από την «μίνι Μέρκελ» - Media
 
Εάν οι Γερμανοί ψηφοφόροι είχαν να επιλέξουν καγκελάριο μεταξύ του συμπροέδρου των Πρασίνων (Die Gruenen) Ρόμπερτ Χάμπεκ και της επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (CDU) Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ (ΑΚΚ, όπως λέγεται εν συντομία στη χώρα της) θα προτιμούσαν σαφώς τον πρώτο με το συντριπτικό ποσοστό 43%, ενώ τη δεύτερη μόλις το 21%, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η συντηρητική εφημερίδα Die Welt. To 34% δεν θα ψήφιζε κανέναν από τους δύο, ενώ το 2% θα απείχε.
 
Από την ίδια έρευνα προκύπτει πως το 90% των Πράσινων ψηφοφόρων θα ψήφιζαν τον κ. Χάμπεκ εάν μπορούσαν να εκλέξουν απ’ ευθείας καγκελάριο, ενώ η κ. Κραμπ-Κάρενμπαουερ θα μπορούσε να υπολογίζει μόνο στο 55% των υποστηρικτών του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.
 
Υπενθυμίζεται πάντως ότι, ο ή η καγκελάριος εκλέγεται στη Γερμανία έμμεσα από την Βουλή/Bundestag και προέρχεται από το πρώτο κόμμα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:04