search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:52
MENU CLOSE

Ολλανδία: 17χρονη δεν άντεξε τον βιασμό της – Ζήτησε και υποβλήθηκε σε ευθανασία

05.06.2019 07:06
Ολλανδία: 17χρονη δεν άντεξε τον βιασμό της - Ζήτησε και υποβλήθηκε σε ευθανασία - Media

 

Η 17χρονη Νόα Ποδόωεν από την Ολλανδία αποφάσισε να τερματίσει τη ζωή της με νόμιμη ευθανασία, θέλοντας να δώσει τέλος στον «αβάσταχτο πόνο» που ένιωθε η ψυχή της, εξαιτίας των αλλεπάλληλων σεξουαλικών κακοποιήσεων που είχε βιώσει ως παιδί.

Η κοπέλα αντιμετώπιζε χρόνια ψυχολογικά προβλήματα και πιο συγκεκριμένα μετατραυματικό στρες, κατάθλιψη και ανορεξία.

Για πολλά χρόνια, δεν αποκάλυπτε ούτε στους δικούς της ανθρώπους τι της είχε συμβεί, γιατί ένιωθε ντροπιασμένη, όπως είχε δηλώσει.

Μιλώντας στην Gelderlander τον Δεκέμβριο, ανέφερε ότι μόνη της πήρε την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει με κλινική ευθανασίας στη Χάγη, χωρίς να το πει στα αγαπημένα της πρόσωπα.

Μία μέρα πριν από την ευθανασία της, η κοπέλα κοινοποίησε ένα μήνυμα στο Instagram, αποκαλύπτοντας την πρόθεσή της να δώσει τέλος στη ζωή της.

«Σκέφτηκα για αρκετό διάστημα για το εάν θα πρέπει ή όχι να το μοιραστώ, αλλά αποφάσισα να το κάνω.

Μετά από χρόνια πάλης και μάχης, έχω εξουθενωθεί. Ίσως αυτό να αποτελεί έκπληξη για μερικούς, λαμβάνοντας υπ΄όψιν τις θέσεις μου για τη νοσηλεία, αλλά το σχέδιό μου υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό και δεν είναι παρορμητικό», έγραψε χαρακτηριστικά.

Η 17χρονη είχε γράψει και την αυτοβιογραφία της με τίτλο «Νικώντας ή Μαθαίνοντας», στην οποία περιέγραφε όλη της τη μάχη με την ψυχική της ασθένεια αλλά και τις απόπειρες αυτοκτονίας που είχε κάνει. Στόχος της ήταν με αυτό το βιβλίο να στηρίξει και άλλα ευάλωτα παιδιά στη χώρα της, που μπορεί να έχουν βρεθεί στην ίδια ή παρόμοια θέση με τη δική της.

Η ευθανασία είναι νόμος του κράτους στην Ολλανδία, αρκεί να πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις

 

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:49