search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:46
MENU CLOSE

ΕΙΝΑΠ: Ανησυχία για ελλείψεις στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ

05.06.2019 11:10
Αποκλειστική νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό το ΝΙΜΤΣ και το ιδιωτικό κέντρο Attica - Media

 

Το δ.σ της ΕΙΝΑΠ παρακολουθεί την κατάσταση στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ με προβληματισμό και ανησυχία για δύο σοβαρά ζητήματα του νοσοκομείου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά.

Όπως αναφέρει: «Εδώ και ένα χρόνο, από τον Ιούλιο του 2018 μέχρι και σήμερα, οι βιοπαθολόγοι του νοσοκομείου εκτελούν τις εφημερίες τους τα σαββατοκύριακα και τις αργίες χωρίς παρουσία τεχνολόγου ή βιοχημικού.

Οι αιτήσεις και τα αιτήματα τόσο των γιατρών όσο και της ΕΙΝΑΠ έχουν αγνοηθεί χαρακτηριστικά» και σημειώνει ότι «στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, που έχει δυνατότητα να λειτουργήσουν οχτώ κλίνες και ποτέ δεν λειτούργησαν πάνω από έξι, στο τέλος του χρόνου θα καλύπτεται από μόνο δύο γιατρούς χωρίς να έχουν αναπληρωθεί τα κενά, κάτι που καθιστά την λειτουργία της προβληματική».

«Συνολικά η έλλειψη προσωπικού είναι πολύ μεγάλη και αφορά όλους τους κλάδους και όλα τα τμήματα και τα εργαστήρια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η λειτουργία ολόκληρων τμημάτων βιοπαθολογίας χωρίς ειδικευόμενο», προσθέτει για να αναφερέι εν συνεχέια ότι «τα μεγάλα προβλήματα λειτουργίας οδηγούν σε απαξίωση του νοσοκομείου και μας προβληματίζει πια θα είναι η τελική κατάληξη».

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΙΝΑΠ ζητά την άμεση προκήρυξη θέσεων για την λειτουργία των τμημάτων αυτών και καλεί και καλύπτει τους γιατρούς να μην εφημερεύουν χωρίς την παρουσία τεχνολόγων στη διάρκεια των εφημεριών τους.

iATRO;I

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:45