search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 10:57
MENU CLOSE

Καλιφόρνια: Θρησκευτικός ηγέτης με 1 εκατ. πιστούς κατηγορείται για βιασμούς και παιδική πορνογραφία

05.06.2019 12:57
Καλιφόρνια: Θρησκευτικός ηγέτης με 1 εκατ. πιστούς κατηγορείται για βιασμούς και παιδική πορνογραφία - Media

 

Συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια ο επικεφαλής μιας εκκλησίας με έδρα το Μεξικό που έχει πάνω από ένα εκατομμύριο πιστούς παγκοσμίως, καθώς κατηγορείται για διακίνηση προσώπων, παραγωγή παιδικής πορνογραφίας και βιασμό ανηλίκου.

Πρόκειται για τον 50χρονο Νάασον Χοακίν Γκαρσία, επικεφαλής της εκκλησίας «La Luz del Mundo» («Το φως του κόσμου»).
Η εκκλησία χαρακτήρισε αβάσιμες τις κατηγορίες. «Ο Απόστολος του Ιησού Χριστού, ο αδελφός Νάασον Χοακίν Γκαρσία, συμπεριφερόταν πάντα με πλήρη σεβασμό προς τον νόμο, τους θεσμούς και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων», αναφέρει σε ανακοίνωση της.

Όπως φαίνεται στο κατηγορητήριο, ο Γκαρσία ήταν γνωστός ως «ο Απόστολος» και τα παιδιά της εκκλησίας μάθαιναν ότι αν τον παράκουγαν, αψηφούσαν τον Θεό.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, τρεις ανήλικοι και μία ενήλικη γυναίκα κακοποιήθηκαν, με ένα παιδί και μία γυναίκα να έχουν πέσει θύματα βιασμού. Άλλοι αναγκάστηκαν να επιδοθούν σε σεξουαλικές πράξεις και αισθησιακούς χορούς για τον Γκαρσία «φορώντας πολύ λίγα ρούχα».

Η εκκλησία επισήμανε ότι εμπιστεύεται το δικαστικό σύστημα των ΗΠΑ συμπλήρωσε: «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις ψευδείς κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί εναντίον του».

Οι εισαγγελείς υπογράμμισαν ότι ο Γκαρσία και οι συγκατηγορούμενοι του που συνδέονται με την εκκλησία La Luz del Mundo διέπραξαν συνολικά 26 εγκλήματα στη νότια Καλιφόρνια σε διάστημα περίπου τεσσάρων ετών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 10:57