search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:37
MENU CLOSE

Νέα πρόκληση του αμφιλεγόμενου Χάιντς Ρίχτερ: «Βλακεία» η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων από την Ελλάδα

05.06.2019 14:43
Νέα πρόκληση του αμφιλεγόμενου Χάιντς Ρίχτερ: «Βλακεία» η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων από την Ελλάδα - Media
 
Την πλέον λαϊκιστική εφημερίδα της Γερμανίας, την Bild, επέλεξε ο διαβόητος στην Ελλάδα Γερμανός καθηγητής Ιστορίας Χάιντς Ρίχτερ για να αμφισβητήσει εκ νέου το δικαίωμα της χώρας να διεκδικήσει αποζημιώσεις για την ναζιστική κατοχή.
 
Ο Ρίχτερ, με το γνωστό προκλητικό του ύφος, χαρακτήρισε στην Bild ως «μεγάλη πρόκληση», «καθαρό λαϊκισμό» και «βλακεία» τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.
 
Υπενθυμίζεται ότι το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε τη ρηματική διακοίνωση της Ελλάδας, αναφέροντας ότι «το ζήτημα των επανορθώσεων θεωρείται λήξαν τόσο από νομικής όσο και από πολιτικής απόψεως».
 
Ο Χάιντς Ρίχτερ είχε ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ωστόσο, η απονομή του επίμαχου τίτλου στον καθηγητή προκάλεσε κύμα σφοδρών αντιδράσεων
 
Κι αυτό διότι ο Ρίχτερ σε βιβλίο του για τη Μάχη της Κρήτης αρνείται τα εγκλήματα που τελέστηκαν σε βάρος του κρητικού λαού κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής.
 
Τελικά τον Μάρτιο του 2018, μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση, η Σύγκλητος του Πανεπιστήμιου Κρήτης, με ομόφωνη απόφαση, ανακάλεσε τον τίτλο του επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης από τον Ρίχτερ.
 
Πληροφορίες: neakriti.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:36