13/08/2020 14:38:09

Μαζικοί θάνατοι σε νοσοκομείο της Οκλαχόμα - Δολοφόνησε 25 ασθενείς του με παυσίπονα

Μαζικοί θάνατοι σε νοσοκομείο της Οκλαχόμα - Δολοφόνησε 25 ασθενείς του με παυσίπονα - Media

 

Συνελήφθη γιατρός στην Οκλαχόμα που κατηγορείται για τον θάνατο 25 ασθενών σε νοσοκομείο, οι οποίοι υποστηρίζεται ότι πέθαναν από υπερβολική δόση παυσίπονων.

Ο Δρ. William Husel, ο οποίος απολύθηκε από το Σύστημα Υγείας τον Δεκέμβριο και έχασε την άδεια άσκησης επαγγέλματος μετά τις κατηγορίες, βρέθηκε αντιμέτωπος με τις δολοφονίες 25 ατόμων.

Ο εισαγγελέας Franklin County Ron O'Brien δήλωσε ότι άλλα μέλη του ιατρικού προσωπικού αντιμετωπίστηκαν ως μάρτυρες.

Ο δικηγόρος του γιατρού είπε ότι δεν σκόπευε να σκοτώσει ασθενείς.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας του Συστήματος Υγείας, Husel διέταξε θανατηφόρες δόσεις φαρμάκων για 29 ασθενείς επί αρκετά χρόνια, συμπεριλαμβανομένων άλλων πέντε που μπορεί να έχουν χορηγηθεί εκείνο το φάρμακο για τον πόνο όταν υπήρχε ακόμη η ευκαιρία να βελτιώσουν τις συνθήκες τους με τη θεραπεία. Το νοσοκομειακό σύστημα υποστήριξε ότι επιπλέον έξι ασθενείς έλαβαν δόσεις που ήταν υπερβολικές, αλλά δεν προκάλεσαν τον θάνατό τους.

Πολλοί από τους νεκρούς ασθενείς ήταν βαριά άρρωστοι.

Οι οικογένειες ισχυρίστηκαν ότι οι αγαπημένοι τους είχαν σκοτωθεί εξ αμελείας ή σκόπιμα από υπερβολικές δόσεις παυσίπονων που διέταξε ο γιατρός. Ορισμένοι επίσης αμφισβήτησαν την αξιοπιστία των συνθηκών των ασθενών.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.