search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:04
MENU CLOSE

Πέντε «μαγικά» για να επιταχύνετε τον Chrome και τον υπολογιστή σας

05.06.2019 16:22
Πέντε «μαγικά» για να επιταχύνετε τον Chrome και τον υπολογιστή σας - Media

 

O Chrome είναι ο πιο δημοφιλής περιηγητής στο διαδίκτυο σήμερα, ωστόσο, για να επιτύχει τη μεγάλη ταχύτητα απόκρισής του χρησιμοποιεί πολλή από τη μνήμη RAM της συσκευής σας, με αποτέλεσμα να επιβραδύνει άλλες λειτουργίες της.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά «μαγικά» που μπορείτε να κάνετε ώστε να… κόψετε την όρεξη του Chrome για όλο και περισσότερη RAM χωρίς να χάσετε την ταχύτητά του.

1. Αναβαθμίστε τον Chrome: οι παλιότερες εκδόσεις του Chrome ήταν πιο…μνημοβόρες, οπότε αναβαθμίστε σε τελευταία έκδοση για να έχετε καλύτερη διαχείριση της RAM.

2. Δοκιμάστε την «Ασφαλή Λειτουργία»: βάζοντας τον Chrome σε ασφαλή λειτουργία, θα διαπιστώσετε αν το πρόβλημα είναι αυτός καθαυτός ο browser ή κάποια επέκτασή του. Γενικώς, πετάξτε όποιες επεκτάσεις δεν χρησιμοποιείτε.

3. Κλείστε τον browser: αντί να κρατάτε διαρκώς ανοιχτό τον Chrome, μπορείτε να τον κλείνετε και να επαναφέρετε μέσω των ρυθμίσεών του τις σελίδες που είχατε ανοιχτές.

4. Καθαρίστε την μνήμη: η cache memory κρατά διάφορα στοιχεία, τα οποία «βαραίνουν» τον Chrome και καλό είναι να την καθαρίζετε κατά καιρούς.

5. Ψάξτε για ιούς: μερικές φορές ένας ιός ή άλλο κακόβουλο λογισμικό επιδρά και στη λειτουργία του Chrome.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:04