search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:09
MENU CLOSE

X.Α.: Με τράπεζες η ανοδική αντίδραση

05.06.2019 16:25
Πτωτικά υπό τραπεζικές πιέσεις το Χρηματιστήριο - Media

 

Αν και το πρώτο μισό της συνεδρίασης χαρακτηρίστηκε από συνεχείς εναλλαγές προσήμων και έκδηλη νευρικότητα, στο δεύτερο μισό οι αγοραστές επέστρεψαν στον τραπεζικό κλάδο και με λίγες βοήθειες από μη τραπεζικά blue chips, γύρισαν τους βασικούς δείκτες του ελληνικού χρηματιστηρίου σε θετικό πρόσημο και τους έκλεισαν αρκετά κοντά στα υψηλά ημέρας.

Στα χαρακτηριστικά της συνεδρίασης η αισθητή υποχώρηση του τζίρου, αλλά και η σχετική κινητικότητα για τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Εν τω μεταξύ, στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρεται ότι “η έκθεση σημειώνει ότι η Ελλάδα έκανε λογική εκκίνηση στο περιβάλλον, μετά το μνημόνιο από τον Αύγουστο του 2018, αλλά βρίσκει ότι η εφαρμογή μεταρρυθμίσεων επιβράδυνε τους τελευταίους μήνες και ότι η συνοχή κάποιων μέτρων με δεσμεύσεις που δόθηκαν στους ευρωπαίους εταίρους δεν είναι εξασφαλισμένη και θέτει κινδύνους για την επίτευξη των συμφωνημένων δημοσιονομικών στόχων”.

Διαβάστε περισσότερα στο Economy365

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:08