search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:21
MENU CLOSE

Ξενογιαννακοπούλου: Να κάνουμε σαφείς στους πολίτες τις διαφορές μας με τη ΝΔ

06.06.2019 05:51
Ξενογιαννακοπούλου: Ο Μητσοτάκης διαστρεβλώνει την πραγματικότητα για τις προσλήψεις - Media

 

Στην κόπωση της δημοσιονομικής προσαρμογής και στο ότι δεν έχει προφτάσει να φανεί στην πραγματική οικονομία και στην καθημερινότητα των πολιτών η αλλαγή της μεταμνημονιακής πολιτικής, απέδωσε την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε συνέντευξή της, το βράδυ της Τετάρτης, στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky.

Αναγνώρισε ότι η ΝΔ έχει ένα πρόκριμα από την κάλπη των ευρωεκλογών, αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξη για την έκβαση των εθνικών εκλογών λέγοντας ότι είναι μια νέα εκλογική μάχη με άλλα χαρακτηριστικά και με διαφορετικό διακύβευμα. «Συνεπώς με το δικό μας πρόγραμμα πρέπει να αναδεικνύουμε τις διαφορές μας, να μιλάμε ότι η περίοδος και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη αναδεικνύει δύο πόλους πολιτικής, ένα συντηρητικό και ένα προοδευτικό, και οφείλουμε αυτό το διακύβευμα να το κάνουμε σαφές για να ξέρει ο πολίτης και να επιλέξει τι θα ψηφίσει», πρόσθεσε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

Για την έκθεση Κομισιόν σχετικά με τους υπέρβαση του ορίου των συμβασιούχων κατά 1.500, η αρμόδια υπουργός είπε ότι πρόκειται για εποχικό προσωπικό, όπως για παράδειγμα οι 800 πυροσβέστες για 5 χρόνια ή το πρόσθετο νοσηλευτικό προσωπικό στα κέντρα υγείας των τουριστικών περιοχών. Διαβεβαίωσε ότι όλες αυτές οι περιπτώσεις είναι μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ, ενώ σημείωσε ότι με την αναλογία «1 πρόσληψη για κάθε 1 αποχώρηση» σταδιακά θα μειώνονται οι ανάγκες του Δημοσίου για συμβασιούχους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43