search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:00
MENU CLOSE

Καταγγελίες: Σύγχρονοι δούλοι παραμένουν οι εργάτες της Μανωλάδας

06.06.2019 06:32
Καταγγελίες: Σύγχρονοι δούλοι παραμένουν οι εργάτες της Μανωλάδας  - Media

 

Σαν σύγχρονοι δούλοι εξακολουθούν να ζουν και να δουλεύουν οι εργάτες της Μανωλάδας, ένα χρόνο μετά τη φωτιά που κατέστρεψε ολοσχερώς τον καταυλισμό τους.

Η Στεύη Κίτσου, δικηγόρος και νομική συντονίστρια του Generation 2.0, μέλος του παρατηρητηρίου Manolada Watch, μιλώντας στο Ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 , χαρακτήρισε αυτό που συμβαίνει στην περιοχή “φαινόμενο” και “μαύρη τρύπα” αφού οι εργάτες βιώνουν μια ιδιόμορφη κατάσταση εγκλεισμού.

Έκανε λόγο για καταυλισμούς με αυτοσχέδιες τουαλέτες και καταλύματα τα οποία είναι φτιαγμένα με τα υλικά των θερμοκηπίων, που σημαίνει ότι η θερμοκρασία μέσα σε αυτά είναι ιδιαίτερα υψηλή.

«Σε μια παράγκα ζουν από 10 έως 30 άνθρωποι» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι τα άτομα αυτά είναι σαν να έχουν αποποιηθεί κάποιες από τις ανάγκες τους.

«Δεν βγαίνουν, δε διασκεδάζουν, δεν μπορούν να νοικιάσουν σπίτι γιατί δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα» σημείωσε, λέγοντας ότι από τους 355 αλλοδαπούς εργάτες που βρίσκονται στη Μανωλάδα, περίπου 200 έχουν λάβει άδειες διαμονής.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:00