search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:03
MENU CLOSE

«Γάλα Βλάχας»: Κλείνει το εργοστάσιο – Στο εξωτερικό η παραγωγή

06.06.2019 06:59
«Γάλα Βλάχας»: Κλείνει το εργοστάσιο - Στο εξωτερικό η παραγωγή - Media

 

Λουκέτο στο εργοστάσιο που παρήγαγε το γνωστό «Γάλα Βλάχας», στο πλατύ Ημαθίας, αποφάσισε να βάλει η «Δέλτα Τρόφιμα», χαρακτηρίζοντάς το ως ασύμφορο.

Σύμφωνα με πληροφορείς της «Καθημερινής» η κίνηση αυτή εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο περικοπών που εφαρμόζει η διοίκηση του ομίλου Vivartia, κυρίως στις θυγατρικές και ειδικά στην «Δέλτα», η οποία μέχρι σήμερα διαθέτει έξι εργοστάσια ανά την Ελλάδα.

Το κλείσιμο του εργοστασίου που λειτουργούσε επί 45 συναπτά έτη αναμένεται τη Δευτέρα, αφήνοντας 76 εργαζόμενους χωρίς δουλειά. Για αυτούς, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προβλεφθεί πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Πλέον το ιδιαίτερα γνωστό και αγαπητό στο ελληνικό κοινό «Γάλα Βλάχας Εβαπορέ», σύμφωνα με την απόφαση της διοίκησης, θα παράγεται πλέον εκτός Ελλάδας από άλλη εταιρεία για λογαριασμό της Δέλτα.

Παρότι παλαιότερα το γάλα εβαπορέ αποτελούσε βασικό προϊόν στην καθημερινή διατροφή της ελληνικής οικογένειας, η δραστηριοποίηση των γαλακτοβιομηχανιών στο φρέσκο γάλα οδήγησε σε δραστική μείωση της κατανάλωσής του και πλέον χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά στη ζαχαροπλαστική.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24