search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:19
MENU CLOSE

Έρχεται οικονομική θύελλα

04.02.2010 09:48
Έρχεται οικονομική θύελλα - Media

Καυτή αναμένεται να είναι η επόμενη εβδομάδα για τους ασφαλισμένους διότι σύμφωνα με την Κυβέρνηση θα έχουν ετοιμαστεί όλες οι προτάσεις για τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα και την εισοδηματική πολιτική.

Καυτή αναμένεται να είναι η επόμενη εβδομάδα για τους ασφαλισμένους διότι σύμφωνα με την Κυβέρνηση θα έχουν ετοιμαστεί όλες οι προτάσεις για τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα και την εισοδηματική πολιτική.

Η Κυβέρνηση κατόπιν εντολής Παπανδρέου τρέχει να προλάβει να ετοιμάσει όλο το οικονομικό πακέτο λιτότητας  πριν γυρίσει από το Νέο Δελχί και την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε στις 11 Φεβρουαρίου. Αυτό συμβαίνει διότι θα προσπαθήσουν να «περάσουν» όλες τις αλλαγές εντός του Φεβρουαρίου, με τις λιγότερες κοινωνικές αντιδράσεις αλλά και για να παρουσιάσει  η Κυβέρνηση ένα ολοκληρωμένο πλέγμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο  υπουργός Εργασίας την προσεχή Τρίτη αναμένεται να παρουσιάσει τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό αφού τον έβγαλε από την «δύσκολη» θέση ο Πρωθυπουργός με την σχετική ανακοίνωση του για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης λόγω αύξησης του προσδόκιμου ηλικίας . Θα  πρέπει όμως να σας υπενθυμίσουμε ότι μιλώντας σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο υπουργός Οικονομικών την Τετάρτη το βράδυ τόνισε ότι  «δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση για τα όρια ηλικίας, όλα αυτά θα αποφασιστούν στο διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη». Τα συμπεράσματα δικά σας…

Στον τομέα της φορολογίας θα  πρέπει όμως  να έχετε στο μυαλό, σχεδόν δεδομένο ότι θα πρέπει να αδειάσουμε  τις αποθήκες ή τα πατάρια  από τα συμπράγκαλα του σπιτιού μας και να τα γεμίσουμε με αποδείξεις οι οποίες θα συνδέονται με το αφορολόγητο. Για τις επιβαρύνσεις από τις νέες ρυθμίσεις το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει πάντως το ενδεχόμενο οι επιβαρύνσεις να αφορούν κυρίως στα εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ.

Στην εισοδηματική πολιτική, η κυβέρνηση από την μια πλευρά θα συμπεριλάβει στον κοινωνικό διάλογο το ενιαίο μισθολόγιο, -που αποτελεί και πάγιο αίτημα της ΑΔΕΔΥ- προκειμένου να χρυσώσει το χάπι στους εργαζομένους διότι από την άλλη βάζει «μαχαίρι» στα επιδόματα, παγώνει τους μισθούς και τις προσλήψεις  θα της μετρά με το σταγονόμετρο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:19