search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 10:32
MENU CLOSE

Bianco: Το νέο hot spot της Τήνου

06.06.2019 16:20
Bianco: Το νέο hot spot της Τήνου - Media
 
Η υπέροχη θάλασσα, το κυκλαδίτικο τοπίο, η εξαιρετική παραλία και το “Bianco” Beach House Restaurant, πλήρως εναρμονισμένο με το περιβάλλον, αποτελούν τον απόλυτο προορισμό για τους επισκέπτες της Τήνου.
Σε έναν από τους ομορφότερους κολπίσκους του νησιού, στον Μπάλλο, επέλεξαν δυο νέοι επιχειρηματίες, ο Ιωσήφ Δελατόλλας και ο Βαγγέλης Κατσίκης, να δημιουργήσουν έναν νέο χώρο τόσο για χαλάρωση όσο και για φαγητό, αφού οι εξαιρετικές επιλογές του εστιατορίου Bianco αναδύουν το άρωμα των Κυκλάδων και ειδικά της Τήνου.
Ο Μπάλλος απέχει μόλις 6 χιλιόμετρα από τη Χώρα. Εκεί, λοιπόν, έστησαν οι δύο φίλοι έναν γευσιγνωστικό προορισμό, προκειμένου να μοιραστούν με τους επισκέπτες του νησιού έναν χώρο που συνδυάζει το λευκό του νησιού με το γαλάζιο της θάλασσας, αλλά και γεύσεις με φαντασία και μεράκι, βασισμένες σε προϊόντα της Τήνου. Ο Ιωσήφ Δελατόλλας και ο Βαγγέλης Κατσίκης εξηγούν γιατί αποφάσισαν να δημιουργήσουν σε αυτόν τον εξαιρετικό κολπίσκο ένα beach house restaurant και για ποιο λόγο το ονόμασαν Bianco. «Το χρώμα των Κυκλάδων είναι το λευκό. Στο άκουσμα του λευκού συνειρμικά έρχονται στο μυαλό έννοιες, όπως η αγνότητα, η γαλήνη και η ηρεμία. Όλα αυτά που περικλείονται στην ιταλική λέξη Bianco, δηλαδή”. Όσο για την τοποθεσία, λένε: «Η μοναδικότητα της παραλίας, που την χαρακτηρίζει η φυσική αρχιτεκτονική του κόλπου, η καθαρή αμμουδιά και η μικρή απόσταση από τη Χώρα, αποτέλεσαν για εμάς πρόκληση και σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο G VIDALIS και την επιμέλεια του interior designer Μάνθου Καλούμενου δημιουργήσαμε έναν χώρο απόλυτης απόλαυσης και χαλάρωσης».
Το εστιατόριο Bianco βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα και προσφέρει εκτός από το lounge και ένα μπαρ, άνετες ξαπλώστρες και ομπρέλες. Η διακόσμησή του είναι επηρεασμένη από την κυκλαδίτικη αισθητική αλλά έχει και κάποια ινδονησιακά στοιχεία. Είναι ένας ιδανικός χώρος, προκειμένου να απολαύσει κανείς ένα δροσιστικό ποτό, με θέα τη θάλασσα, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, αλλά και και ένα ελαφρύ γεύμα.
Το στοιχείο που καθιστά ξεχωριστό προορισμό το Bianco, όμως, είναι το μενού που έχει την υπογραφή του γνωστού σεφ Κωνσταντίνου Σαρρή, ο οποίος κατάφερε να παντρέψει την τηνιακή κουζίνα με τη σύγχρονη ελληνική. Ο σεφ πειραματίστηκε με τα προϊόντα, τα οποία με ιδιαίτερη φροντίδα επέλεξαν οι δύο Τηνιακοί ιδιοκτήτες επισκεπτόμενοι τους τοπικούς παραγωγούς και συζητώντας μαζί τους κάθε λεπτομέρεια, ώστε αυτό που θα μπει στη κουζίνα και θα καταλήξει στο πιάτο του πελάτη να έχει…γεύσεις Τήνου. Αυτό εύκολα θα το καταλάβει όποιος δοκιμάσει το γιουβετσάκι θαλασσινών ή παραγγείλει το φρικασέ με ψάρι ημέρας, όπως και αν απολαύσει ένα τηνιακό κρασί με το μοσχαρίσιο φιλέτο του που σερβίρεται με ραγού μανιταριών.
 
ΙΝFO: Παραλία Μπάλλου, τηλ. 6986752100, Instagram: bianco_tinos, email: [email protected]
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:53