search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:27
MENU CLOSE

Ο Καναδάς θέτει περιορισμούς σε πιλότους και ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας τη χρήση… κάνναβης

06.06.2019 17:42
Λούτσα: Εντοπίστηκε «επαγγελματικό» εργαστήριο κάνναβης – Τρεις συλλήψεις - Media
 
Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και τα πληρώματα των αεροσκαφών απαγορεύεται να κάνουν χρήση κάνναβης, για διάστημα τουλάχιστον 28 ημερών πριν αναλάβουν υπηρεσία, προειδοποίησε σήμερα η υπηρεσία ελέγχου των μεταφορών του Καναδά.
 
Η νέα αυτή πολιτική τίθεται σε εφαρμογή άμεσα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Transport Canada, Κανείς δεν πρέπει να εργάζεται “υπό την επήρεια οποιουδήποτε ναρκωτικού”.
 
Τον Οκτώβριο του 2018 ο Καναδάς έγινε η πρώτη αναπτυγμένη χώρα του κόσμου που νομιμοποίησε τη χρήση κάνναβης. Από τότε, διάφορες βιομηχανίες έχουν εκδώσει κατευθυντήριες οδηγίες για το πώς και αν επιτρέπεται η χρήση στους εργαζόμενους.
 
Οι ένοπλες δυνάμεις του Καναδά απαγορεύουν στα μέλη τους να καταναλώνουν κάνναβη οκτώ ώρες πριν αναλάβουν υπηρεσία, 24 ώρες πριν συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε επιχείρηση στην οποία θα κάνουν χρήση όπλων ή οχημάτων και 28 ημέρες πριν πέσουν με αλεξίπτωτο, βρεθούν σε περιβάλλον υψηλής πίεσης ή πετάξουν με στρατιωτικό αεροσκάφος.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:26