search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:09
MENU CLOSE

Αλβανική προκλητικότητα: Έφτιαξαν «εθνική ομάδα της Τσαμουριάς» – Σε ποια ποδοσφαιρική διοργάνωση παίρνει μέρος (Photos)

06.06.2019 18:06
Αλβανική προκλητικότητα: Έφτιαξαν «εθνική ομάδα της Τσαμουριάς» - Σε ποια ποδοσφαιρική διοργάνωση παίρνει μέρος (Photos) - Media

 

Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της «Δημοκρατίας της Τσαμουριάς» δημιουργήθηκε στην Αλβανία και αυτές τις μέρες παίρνει μέρος σε τουρνουά της CONIFA που διεξάγεται στην Ολλανδία. Στη συγκεκριμένη Συνομοσπονδία Ανεξάρτητων Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών μετέχουν περιοχές που διεκδικούν αυτονομία η μειονοτικές ομάδες από όλες τις ηπείρους.

Το γεγονός ότι προβάλλεται ως ομάδα μάλιστα της «Δημοκρατίας της Τσαμουριάς» γεννά σοβαρό θέμα νομιμότητας καθώς πρακτικά αμφισβητεί την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας μιας και αναφέρεται σε de facto «κρατική οντότητα».

Στην CONIFA, που ιδρύθηκε το 2014, εκτός από την Ποδοσφαιρική Ομάδα της «Δημοκρατίας της Τσαμουριας» εκπροσωπούνται επίσης μεταξύ άλλων οι Τουρκοκύπριοι, το Νταρφουρ, η Δ. Σαχάρα, η Ζανζιβάρη, το Κουρδιστάν, το Παντζαβ, το Θιβέτ, επίσης η Αμπχαζία, η Κριμαία, η «Δημοκρατία του Ντονεσκ», η Σαρδηνία, η Ν. Οσετία, ή το Κεμπέκ, το Κιριμπάτι κ.α.

Η CONIFA υποστηρίζει, όπως αναφέρει στο καταστατικό της, ομάδες από εθνότητες, de facto έθνη, περιοχές μειονοτικές ομάδες, και αθλητικά «αποκλεισμένες» περιοχές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:08