search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:48
MENU CLOSE

Κόκορας στο… εδώλιο του κατηγορουμένου – Eνοχλεί τους γείτονες (Video)

06.06.2019 18:21
Κόκορας στο... εδώλιο του κατηγορουμένου - Eνοχλεί τους γείτονες (Video) - Media

 

Για τις 4 Ιουλίου αναβλήθηκε η δίκη ενός κόκορα που κατηγορείται ότι λαλεί υπερβολικά νωρίς το πρωί.

Η δίκη στο δικαστήριο του Ροσφόρτ, στη νοτιοδυτική Γαλλία, αναβλήθηκε προκειμένου να ανταλλάξουν οι δικηγόροι μεταξύ τους κάποια έγγραφα. Ο «κατηγορούμενος», ο Μορίς, δεν παραβρέθηκε.

Στη δίκη απόντες ήταν και οι ενάγοντες, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων γειτόνων.

Ο κόκορας μένει με την ιδιοκτήτριά του στην κοινότητα Σεν-Πιερ ντ’Ολερόν.

Αντιδράσεις στη Γαλλία

Ξεσήκωσε αντιδράσεις η δίκη του κόκορα στη Γαλλία. Μέχρι και ο δήμαρχος μιας κοινότητας 400 κατοίκων του Γκαζάκ, Μπρουνό Ντιονίς ντι Σεζούρ, ανακοίνωσε ότι θέλει να ανακηρυχθούν “εθνική κληρονομιά” οι θόρυβοι της γαλλικής υπαίθρου.

Από την πλευρά της, η ιδιοκτήτρια του Μορίς, η Κορίν Φεσό, δήλωσε «ανοιχτή στον διάλογο», προσθέτοντας ότι οι ενάγοντες, δεν έκαναν καμία προσπάθεια να τα βρουν μεταξύ τους πριν προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Ο δικηγόρος των εναγόντων υποστήριξε ότι οι πελάτες του είχαν απευθυνθεί και στον δήμαρχο του Σεν-Πιερ ντ’Ολερόν για φιλικό διακανονισμό. «Ζητούν γαλήνη και ησυχία. Είναι συνταξιούχοι. Ο κύριος ήταν αγρότης. Το μόνο που θέλουν είναι να κλείνει μέσα τον κόκορα τη νύχτα. Πρόκειται για κατοικημένη περιοχή, δεν βρισκόμαστε στην εξοχή», συμπλήρωσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:45