search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:15
MENU CLOSE

Απίστευτο: Eπισκέπτης σε μουσείο κατάφερε να ανοίξει χρηματοκιβώτιο σφραγισμένο για δεκαετίες

07.06.2019 06:50
Λάσπες, μπάζα και καταστροφή: Φωτογραφίες από την περιοχή της Εύβοιας που ισοπέδωσε η πλημμύρα (Photos) - Media Gallery 10

 

Το περιστατικό συνέβη σε μουσείο στον Καναδά. Ένα από τα εκθέματα του μουσείου κληρονομιάς της Αλμπέρτα που όμως μπορούσαν να αγγίξουν οι επισκέπτες ήταν και ένα βαρύ χρηματοκιβώτιο ενός τόνου που άνηκε σε μια παλιά οικογένεια της περιοχής που είχε ξενοδοχείο και το είχε δωρίσει στο μουσείο.

Ο Στίβεν Μιλς το είδε και είπε στα παιδιά του πως θα το ανοίξει όπως γίνεται και στην τηλεόραση. Με θεατράλε ύφος για να γελάσουν τα παιδιά του, το πλησίασε το αφουγκράστηκε όπως γίνεται στο σινεμά και μετά άρχισε να γυρίζει τη ροδέλα του συνδυασμού, δεξιά και αριστερά. Τα δυο του παιδιά γελούσαν και του έλεγαν να συνεχίσει και ο μπαμπάς για να φανεί «τρομερός μπαμπάς» έστριβε δεξιά και αριστερά τη ροδέλα. Μέχρι που ακούστηκε ένα ξερό «κρακ» και όλοι πάγωσαν. Αμέσως έτρεξαν οι φύλακες του μουσείου και είδαν την βαριά πόρτα του χρηματοκβωτίου ανοιχτή.

Το χρηματοκιβώτιο ειχε δωριστεί στις αρχες της δεκαετίας του ’90 και από τότε η πόρτα του δεν είχε ανοίξει και κανείς δεν γνώριζε τι είχε μέσα του. Ο Στίβεν γύρισε ως εξής τη ροδέλα: γύρισε δεξιόστροφα τρεις φορές σε 20, αριστερόστροφα δύο φορές σε 40, και στη συνέχεια δεξιόστροφα μία φορά στους 60.

Το μυστήριο λύθηκε το χρηματοκιβώτιο δεν περιείχε κάποιον θησαυρό αλλά το βιβλίο παραγγελιών ενός σερβιτόρου και ένα δελτίο πληρωμών. Και τα δύο χρονολογούνταν από τα τέλη της δεκαετίας του 1970.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:15