search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:30
MENU CLOSE

Βελόπουλος: Τρία σε ένα – Ο δημοσιογράφος, τηλεπωλητής και πρώην βουλευτής ΛΑΟΣ της νέας εκδοχής Ακροδεξιάς

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2076
6-6-2019
09.06.2019 03:00
Βελόπουλος: Τρία σε ένα - Ο δημοσιογράφος, τηλεπωλητής και πρώην βουλευτής ΛΑΟΣ της νέας εκδοχής Ακροδεξιάς - Media

Πολλοί απορούν γιατί ο ελληνικός λαός επέλεξε να ψηφίσει την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου στις ευρωεκλογές. Η αλήθεια κρύβεται στο ότι ο Κ. Βελόπουλος συγκεντρώνει τρεις διαφορετικές ιδιότητες. Οι ψηφοφόροι τον επέλεξαν όπως θα αγόραζαν ένα σαμπουάν που περιέχει τρεις ιδιότητες στην τιμή του ενός. Αυτές οι ιδιότητες είναι η κομματική του καταγωγή, το επιχειρηματικό «δαιμόνιο» και η ακροδεξιά του «παιδεία».

Ο εν λόγω πολιτικός μπορεί να συνδυάζει με μεγάλη «χάρη» και τα τρία και κατάφερε να κερδίσει μια έδρα στις ευρωεκλογές συγκεντρώνοντας το 4,19%.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης σχολίασε την είσοδο του συνδυασμού του στο Ευρωκοινοβούλιο με μια ανάρτησή του στο Twitter: «Μας κορόιδευαν, μας φίμωναν, αλλά η απάντηση ήρθε από τους Έλληνες». Μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δημοσίευσε και βίντεο στο κανάλι του στο YouTube καλώντας τον κόσμο να τον ψηφίσει και στις εθνικές εκλογές.

Όσο περίεργο κι αν φαίνεται, αυτός ο άνθρωπος ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος, παρουσιάζοντας διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές σε περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι πιο γνωστές από αυτές είναι οι «Κόντρα και Ρήξη» στο Kontra Channel, «Αποκαλυπτικό Δελτίο» στο Extra Channel 3 και «Ανατρεπτικό Δελτίο» στο Alert TV.

Ο… Άδωνις μέσα του

Τα κοινά του με τον Άδωνι Γεωργιάδη είναι πολλά, καθώς η διαδρομή τους υπήρξε σε μεγάλο βαθμό κοινή. Η πολιτική καριέρα του Βελόπουλου άρχισε με το κόμμα Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑΟΣ) του Γιώργου Καρατζαφέρη, με το οποίο ήταν υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του 2004 λαμβάνοντας 5.700 ψήφους. Ωστόσο δεν κατάφερε να εκλεγεί. Στις βουλευτικές εκλογές του 2007 και του 2009 εκλέχθηκε βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με τον ΛΑΟΣ.

Στις 20 Μαΐου 2012 αποχώρησε από τον ΛΑΟΣ μαζί με άλλους βουλευτές και δύο μέρες μετά προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία. Παρά ταύτα, αρνήθηκε να κατέβει σε εκλογικές διαδικασίες ως μέλος της Ν.Δ. και το 2015 αποχώρησε από αυτήν με σκοπό τη δημιουργία νέου κόμματος.

Από το 2016 είναι πρόεδρος του κόμματος Ελληνική Λύση, με την οποία το 2019 εκλέχθηκε ευρωβουλευτής. Πέρα από τα κοινά σημεία σταδιοδρομίας, ο Βελόπουλος έχει ακόμη ένα κοινό με τον Γεωργιάδη. Κι αυτό είναι η διαφήμιση και πώληση βιβλίων μέσω των εκπομπών στις οποίες αναφερθήκαμε πιο πάνω.

Επιχειρηματικό δαιμόνιο

Αντιστοίχως βιβλία διαφημίζει και ο Δημοσθένης Λιακόπουλος. Η θεωρία του περί Νεφελίμ και Ελοχίμ είναι τόσο βάσιμη όσο είναι και οι χειρόγραφες επιστολές του Ιησού που υποστηρίζει ότι έχει στα χέρια του ο Βελόπουλος, ο οποίος έκανε την αρχή το 2014 πουλώντας μέσω τηλεοπτικής του εκπομπής πλαστές χειρόγραφες επιστολές, οι οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν γραμμένες από τον Ιησού Χριστό. Αρκετοί πολιτικοί χαρακτήρισαν τότε τις επιστολές απαράδεκτες και έκαναν λόγο για απόπειρα παραπληροφόρησης και παραπλάνησης των τηλεθεατών.

Οι συγκεκριμένες επιστολές στην πραγματικότητα είναι χειρόγραφα της Μονής Διονυσίου, από το 1420, και η ακαδημαϊκή κοινότητα συμφωνεί πως πρόκειται για ψευδεπίγραφα. «Επιστολές του Ιησού Χριστού του ιδίου. Γράφει ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός. Επιστολή δική του. Θα είστε οι μοναδικοί στον κόσμο που θα έχετε επιστολές του Ιησού Χριστού, του Θεού μας! Το καταλαβαίνετε;» έλεγε κάποτε ο Βελόπουλος.

Αρχικά διέψευσε ότι πουλούσε τις επιστολές. Ωστόσο, αργότερα, σε συνέντευξή του παραδέχθηκε: «Είναι γεγονός ότι υπάρχουν χειρόγραφα του Ιησού, δεν το παίρνω πίσω ως ιστορικός». Στις 30 Μαΐου, πάντως, ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη στον ρ/σ 9,84 του Ηρακλείου Κρήτης, παραδέχθηκε ότι «ήταν λάθος του η λεκτική προβολή με στόχο την προώθηση προϊόντος»: «Είπα ότι τα έγραψε ο Ιησούς Χριστός δύο φορές. Μπορεί όταν κάνεις μία επιθετική εκπομπή να πεις μία, δύο φορές κάτι παραπάνω».

Η «μπίζνα» με τις επιστολές πάντως πρέπει να πήγε εξαιρετικά καλά και γι’ αυτό επεκτάθηκε και στην πώληση προϊόντων που υποστηρίζει ότι θεραπεύουν την άνοια, την κατάθλιψη και το αλτσχάιμερ, καθώς και «θαυματουργές» αλοιφές από το Άγιο Όρος, σαν ένας άλλος Ανδρέας Φικιώρης.

Όχι… πολύ ναζί

Δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι η Ελληνική Λύση πήρε τη στήριξη παλαιότερων ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής. Ο Βελόπουλος προσπάθησε να «διαφοροποιηθεί» από τη Χρυσή Αυγή υποστηρίζοντας ότι «τα πολύ ναζιστικά με βρίσκουν πολύ αντίθετο». Ωστόσο είπε ότι «τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής τους θέλω κι εγώ. Να σκεφτούν ελληνικά».

Επιπλέον ο υπόδικος χρυσαυγίτης Ηλίας Παναγιώταρος έγραψε πρόσφατα γι’ αυτόν σε ανάρτησή του στο Twitter: «Αντιναζί Βελόπουλος στον ΣΚΑΪ: “Σκοπός μου να εξαφανίσω τους ναζί της Χρυσής Αυγής από τη Βουλή”! Για πες μας, βρε Κυριάκο, ποιος τηλεκομπογιαννίτης μου ζητούσε (παρακαλούσε) να κατέβει μαζί με τους ναζί στις εκλογές του Γενάρη του 2015; Θες να σου θυμίσω μέρος και τι παραγγείλαμε;».

Μάλιστα ο Βελόπουλος πρότεινε την κατασκευή τείχους στον Έβρο και την οριοθέτηση ναρκοπεδίου στα σύνορα, ώστε να «πάνε από εκεί που ήρθαν» οι «λαθροεισβολείς», σε εκπομπή του One Channel. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «στήνεις ένα τείχος από το Δέλτα του Έβρου ώς το Τριεθνές, βάζεις κι ένα ναρκοπέδιο ωραίο όπως έκαναν οι Βούλγαροι από την άλλη πλευρά και είσαι μια χαρά». Οι δηλώσεις του χαρακτηρίζονται από πολλούς ρατσιστικές και συμπαθείς προς την Ακροδεξιά.

Άλλωστε ο Βελόπουλος δεν έκρυψε ποτέ τον θαυμασμό του για τη χούντα της 21ης Απριλίου, καθώς σε βιβλίο του ανέφερε τον κύριο κυβερνητικό εκπρόσωπο κατά την περίοδο της δικτατορίας Γεώργιο Γεωργαλά ως έναν από τους «πνευματικούς δασκάλους» του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:29