search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:10
MENU CLOSE

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής: Οι νότες… χορεύουν στον Κήπο του Μεγάρου (Photos)

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2076
6-6-2019
09.06.2019 03:00
mottet_final_all.jpg

 

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά, ενώνοντας εκατομμύρια ανθρώπους μέσα από μοναδικές εκδηλώσεις σε εκατοντάδες πόλεις του κόσμου. Το Μέγαρο συμμετέχει και φέτος στη μεγάλη αυτή γιορτή με καλλιτέχνες και σύνολα από πολλούς και διαφορετικούς μουσικούς χώρους, προσφέροντας στο πολυπληθές κοινό ανεπανάληπτες μουσικές βραδιές και συναυλίες που καλύπτουν ένα ευρύ μουσικό φάσμα, από την «κλασική» μέχρι την ethnic μουσική.

O Κήπος του Μεγάρου γίνεται, λοιπόν, ο απόλυτος προορισμός των θερινών μας συναυλιακών αποδράσεων, προσελκύοντας ακροατές κάθε ηλικίας να απολαύσουν αγαπημένους Έλληνες καλλιτέχνες με διεθνή πορεία!

Όπως κάθε χρόνο, σολίστ, χορωδιακά και ορχηστρικά σύνολα δίνουν το δικό τους δυναμικό «παρών» στη Γιορτή της Μουσικής (21/6). Έτσι, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει, μεταξύ άλλων, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, τους πιανίστες Χρήστο Μαράντο και Harald Ossberger, τη χορωδία Polyphonica και τους Μottet με guests τους τραγουδιστές Ξένια Γαργάλη και Σταύρο Σαλαμπασόπουλο. Τη βραδιά προλογίζει, μάλιστα, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» με απογευματινά εργαστήρια και συναυλίες για μικρούς και μεγάλους (ελεύθερη είσοδος, 17.00 – 20.00).

Την εορταστική συναυλία ανοίγει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τον νεαρό αρχιμουσικό Κωνσταντίνο Δημηνάκη, με έργα διεθνούς αλλά και ελληνικού ρεπερτορίου σε χορευτικό ύφος. Μεταξύ άλλων, θα ακουστούν οι «Πέντε ελληνικοί χοροί» του Νίκου Σκαλκώτα, «Ο μακάβριος χορός» του Καμίγ Σαιν-Σανς, οι «Σλαβικοί χοροί» του Αντονίν Ντβόρζακ, καθώς και οι «Ουγγρικοί» του Γιοχάννες Μπραμ, ενώ η γιορτή θα συνεχιστεί με το πιανιστικό ντουέτο Χρήστος Μαράντος – Harald Ossberger που θα παρουσιάσει στο κοινό συνθέσεις για τέσσερα χέρια.

Πρόκειται για δύο πιανίστες που εκπροσωπούν δύο διαφορετικές πολιτιστικές παραδόσεις της Ευρώπης, έχοντας εδραιώσει τη φήμη τους τόσο στην Αυστρία όσο και σε άλλες χώρες μέσω των εμφανίσεων τους ως σολίστ και ως μέλη σχημάτων μουσικής δωματίου, αλλά και μέσω των καινοτόμων masterclasses τους.

Έπειτα, στη σκηνή του Κήπου θα ανεβεί η Χορωδία Polyphonica, όπου σαράντα παιδιά ηλικίας 8-18 ετών και μια ορχήστρα με γιουκαλίλι, κρουστά, κλαρινέτο, ακορντεόν, ηλεκτρικό μπάσο και κλασική κιθάρα θα παρουσιάσουν υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους (Μαρίζας Βαμβουκλή, Έλσας Κούντιγκ και Μυρτώς Τίκωφ) ένα πρόγραμμα με ελληνικές και ξένες μελωδίες. Συμμετέχουν η Έλλη Κωστελέτου (γιουκαλίλι) και ο Πέτρος Σταμέλος (μπάσο, κιθάρα, υπεύθυνος ορχηστρικού σχήματος).

Η Γιορτή ρίχνει αυλαία με το σχήμα Mottet των Σωτήρη Καστάνη (κιθάρα, programming) και Δημήτρη Κουζή (βιολί) απολαμβάνοντας τον ήχο των εγχόρδων σε πλήρη αρμονία με το ακορντεόν του Γιώργου Σχοινά, παρασύροντας το κοινό σε ένα ανεπανάληπτο μουσικό ταξίδι από το ρομαντικό Παρίσι μέχρι την πανέμορφη Ρώμη και από τη φαντασμαγορική Νέα Υόρκη στις γειτονιές και τα αισθησιακά τάνγκο του Μπουένος Άιρες. Special guests της βραδιάς θα είναι η τραγουδίστρια Ξένια Γαργάλη και ο τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος.

Πριν από την έναρξη του επίσημου προγράμματος, η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», με αφορμή τη μεγάλη Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, διοργανώνει μια σειρά απογευματινών εκδηλώσεων που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!

Πρόκειται για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μουσικής και τεχνολογίας «Touch the sound!» που θα παρουσιαστεί στη Βιβλιοθήκη και στον νέο της χώρο, MusicXLab, και απευθύνεται σε παιδιά από επτά έως δώδεκα ετών. Η εκδήλωση ξεκινά στις 17.00, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.

Μία ώρα αργότερα, στις 18.00, η Ορχήστρα Δωματίου «Έκτωρ Πανάρας» του Μουσικού Σχολείου Ιλίου ερμηνεύει στον Πολυχώρο συνθέσεις Καρλ Τζένκινς, Μπέλα Μπάρτοκ, Μωρίς Ραβέλ και Γκούσταβ Μάλερ, ενώ στις 19.00, στον ίδιο χώρο, οι Cinema Paradiso Project διασκευάζουν τις νότες που «έντυσαν» τα κινηματογραφικά μας όνειρα, μεταφέροντας το ταξίδι από τη μεγάλη οθόνη στη σκηνή. Πρόκειται για μια μοναδική περιπλάνηση στον φανταστικό κόσμο του σινεμά μέσα από διαχρονικά και αγαπημένα soundtracks του διεθνούς αλλά και ελληνικού κινηματογράφου. Η είσοδος και στις δύο συναυλίες θα είναι ελεύθερη, με δελτία εισόδου που θα διανέμονται στις 17.00.

Τέλος, στο πλαίσιο της Γιορτής της Μουσικής, θα φιλοξενηθεί στον Κήπο του Μεγάρου η πρωτοβουλία «Second Life Project» – «Δώσε ζωή στα αγαπημένα σου ρούχα!» της ομάδας Connect your City. Με στόχο την υποστήριξη του προγράμματος Fabric Republic, θα συλλέγονται ενδύματα προκειμένου να προσφερθούν σε φορείς και οργανισμούς για την υποστήριξη ευάλωτων ομάδων.

Info:

Παρασκευή 21 Ιουνίου | 20.00

Κήπος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Λεωφ. Βασ. Σοφίας &

Κόκκαλη, Αθήνα

Τηλ.: 2107282333

Είσοδος 10 – 12 ευρώ
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:09