search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:16
MENU CLOSE

Καμπανάκι της Google για τη Huawei: Τίθεται κίνδυνος εθνικής ασφαλείας

07.06.2019 17:49
Καμπανάκι της Google για τη Huawei: Τίθεται κίνδυνος εθνικής ασφαλείας - Media
 
Το ειδικό της βάρος ρίχνει η Google στη διαμάχη της κυβέρνησης των ΗΠΑ με τον κινεζικό τεχνολογικό γίγαντα Huawei, προειδοποιώντας ακόμα και για κινδύνους για την εθνική ασφάλεια της χώρας.
 
Η Google είναι μια από τις μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις που βρίσκονται σε δύσκολη θέση, από τη στιγμή που η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενέταξε την Huawei σε «μαύρη λίστα».
 
Κι αυτό διότι η Huawei είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως σε πωλήσεις κινητών τηλεφώνων, τα οποία λειτουργούν με το λειτουργικό της Google, το Android.
 
H Google υποχρεώθηκε να ανακοινώσει ότι διακόπτει την παροχή αναβαθμίσεων λογισμικού στα τηλέφωνα της Huawei, στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ.
 
Ωστόσο, η Huawei αντέδρασε, λέγοντας ότι θα εγκαταλείψει το Android και θα αναπτύξει το δικό της λειτουργικό το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιήσει όλες τις εφαρμογές του Android.
 
Σύμφωνα με τους Financial Times, η Google υποστήριξε ότι αν η Huawei προχωρήσει σε δική της εκδοχή λειτουργικού συστήματος, θα υπάρχει κίνδυνος να είναι πιο ευάλωτο σε χακάρισμα.
 
Έτσι, θα προκληθεί κίνδυνος ασφαλείας για τους χρήστες συσκευών Huawei, κίνδυνος ο οποίος ενδεχομένως να επεκταθεί και σε ζητήματα εθνικής ασφαλείας.
 
Παράλληλα, αναλυτές εκτιμούν ότι ενώ βραχυπρόθεσμα η απαγόρευση των ΗΠΑ να πλήξει την Huawei, μακροπρόθεσμα η κινεζική εταιρεία -όπως και άλλες- θα ωφεληθούν, καθώς θα αναπτύξουν δικές τους τεχνολογίες, γεγονός που θα πλήξει αμερικανικούς κολοσσούς όπως η Google.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:16