search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:34
MENU CLOSE

Συγκινητική ιστορία: Βρήκε σε 48 ώρες τον Κρητικό που έσωσε τον Νεοζηλανδό παππού της από τους Γερμανούς – «Τρέμω… Βρήκα την οικογένεια» (Photos)

07.06.2019 18:08
Συγκινητική ιστορία: Βρήκε σε 48 ώρες τον Κρητικό που έσωσε τον Νεοζηλανδό παππού της από τους Γερμανούς - «Τρέμω… Βρήκα την οικογένεια» (Photos) - Media

 

“Happy End” είχε η αγωνιώδης και συγκινητική αναζήτηση της Νεοζηλανδής Emma Ebrahim, που έψαχνε να βρει στην Κρήτη κάποιους από τους απόγονους των ανθρώπων που έσωσαν τον βετεράνο παππού της το 1941 από τα γερμανικά στρατεύματα.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, μέσα σε 48 ώρες η απόγονος του Νεοζηλανδού Άρθουρ Έρνεστ Ράιτ (Arthur Ernest Wright), που αιχμαλωτίστηκε το 1941 – κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής – στην Κρήτη, λίγο μετά την προσγείωση των Νεοζηλανδών στρατιωτών στο νησί, βρήκε κάποιο απόγονο της οικογενείας των τριών αδελφών Ειρήνη, Τάσο και Νικόλα, χάρις στη συμβολή των οποίων έζησε ο παππούς της.

Συγκεκριμένα χάρις στη δύναμη του διαδικτύου και των δυνατοτήτων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης η Emma Ebrahim, κατάφερε δημοσιεύοντας στο ίντερνετ μια φωτό που ο παππούς της είχε σε ειδική κορνίζα, σπίτι του, να βρει τα παιδιά του 90χρονου σήμερα Νικόλα και τα ξαδέλφια του και να επικοινωνήσει μαζί τους.

“Ω θεέ μου! Τρέμω… Βρήκα την οικογένεια! Δε χρειάστηκε παρά 48 ώρες για να τους βρούμε με τη βοήθεια όλων σας! Μιλώ τώρα με τη Μάρω και τη Λίλα Καλογερή. Είναι τα παιδιά του νεώτερου σε ηλικία αγοριού, του 17χρονου στη φωτό Νικόλα… Είναι ακόμα ζωντανός σε ηλικία 90 ετών και θυμάται τον παππού μου από το Καμπί… Μπορούμε να τον συναντήσουμε!” έγγραψε πριν από λίγες ώρες την Παρασκευή σε νέα της ανάρτηση κατενθουσιασμένη η εγγονή του Άρθουρ Έρνεστ Ράιτ.

Τρέμοντας από συγκίνηση η γυναίκα από τη Νέα Ζηλανδία σχεδιάζει ήδη ένα ταξίδι στην Κρήτη με τον σύζυγό της για να γνωρίσει την ελληνική οικογένεια. Για το μόνο που λυπάται είναι που δεν μπορεί να μοιραστεί τον ενθουσιασμό της με τον παππούς της, καθώς πριν δύο εβδομάδες έφυγε πλήρης ημερών, από τη ζωή, λίγο πριν συμπληρώσει τα 100 του χρόνια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:33