search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:05
MENU CLOSE

Για ποιο λόγο θα δείτε γυμνούς ποδηλάτες στη Θεσσαλονίκη (Photos)

07.06.2019 18:31
Για ποιο λόγο θα δείτε γυμνούς ποδηλάτες στη Θεσσαλονίκη (Photos) - Media

 

Ξεκίνησε πριν από λίγο η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το thestival.gr, η δράση αυτή έχει γίνει πλέον θεσμός για την πόλη, καθώς διοργανώνεται για 12η χρονιά στη «Νύμφη του Θερμαϊκού».

Δεκάδες άτομα όλων των ηλικιών έβγαλαν τα ρούχα τους, ζωγράφισαν τα σώματά τους και με… ορθοπεταλιές στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα για τη χρήση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, και της βιώσιμης κινητικότητας, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και της ρύπανσης που δημιουργεί.

Η ποδηλατοδρομία θα κινηθεί μέσω των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου, Καλλιδοπούλου, Βασιλίσσης Όλγας, Βασιλέως Γεωργίου, Τσιμισκή, Ίωνος Δραγούμη, Εγνατία, Εθνικής Αμύνης και μέσω Λεωφόρου Νίκης θα καταλήξει στο πάρκο του Ξαρχάκου.

Πριν την ποδηλατοδρομία, στο πάρκο Ξαρχάκου στήθηκε ένα μικρό πάρκο με body painting και μουσική.

Λίγα λόγια για τη Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία:

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές κίνημα και συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα πραγματοποιείται από το 2008 με συναυλίες, δρώμενα, και παράλληλες εκδηλώσεις.

Είναι η απόλυτα ειρηνική γιορτή για την προώθηση, του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, και της βιώσιμης κινητικότητας, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και της ρύπανσης που δημιουργεί. Για την απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο, τον λιγνίτη και τις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Για την οικολογία, το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή, την επανασύνδεση με την φύση, την απο-ανάπτυξη, την χορτοφαγία, την ειρήνη & την μη-βία, τα δικαιώματα ανθρώπινων και μη ανθρώπινων ζώων, την ελευθερία έκφρασης, την ισότητα και την διαφορετικότητα, την απενοχοποίηση του φυσικού γυμνού μας σώματος, χωρίς οποιεσδήποτε διακρίσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:03