search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:28
MENU CLOSE

Εσωκομματικά μηνύματα Τσίπρα στην ΚΕ, το στοίχημα της συσπείρωσης και το παιχνίδι που «είναι ανοιχτό»

08.06.2019 07:20
ΣΥΡΙΖΑ: Η ανακοίνωση της Κομισιόν καταρρίπτει το αφήγημα της ΝΔ - Media

 

Οι άξονες του προγράμματος που θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής συζητήθηκαν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε χθες το απόγευμα κεκλεισμένων των θυρών. Μεταξύ των εξαγγελιών που αναμένεται να ακουστούν τη Δευτέρα θα είναι νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις βασικούς τομείς: Εργασία, Κοινωνική Ασφάλιση Οικονομία, Φορολογία.

Μένει να φανεί την Δευτέρα αν και κατά πόσο οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμα που επεξεργάστηκαν οι Δραγασάκης, Τσακαλώτος και Χαρίτσης στοχεύουν αυτή τη φορά και στα μεσαία στρώματα όπως προαναγγέλθηκε ήδη από προηγούμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Στην χθεσινή συνεδρίαση πάντως δεν συζητήθηκαν ιδιαίτερα τα ψηφοδέλτια, τα οποία στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι έτοιμα – οι εκκρεμότητες φαίνεται να αφορούν την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Επικρατείας.

Στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ζήτησε συλλογικότητα και αυτοπεποίθηση στην προεκλογική εκστρατεία, άφησε αιχμές για την οργανωτική δουλειά και την υπόθεση των μετατάξεων και ιεράρχησε στην κορυφή της προεκλογικής καμπάνιας το πρόγραμμα.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός σύμφωνα με κομματικές πηγές:

– απηύθυνε μήνυμα συστράτευσης και αισιοδοξίας για τη νίκη στις εκλογές.

– τόνισε ότι το παιχνίδι είναι ανοιχτό ενόψει των εθνικών εκλογών κι ότι, «όλοι κι όλες, θα πρέπει να κινηθούμε συλλογικά και με αυτοπεποίθηση».

– επισήμανε ότι  στο επίκεντρο της μάχης των εκλογών, θα πρέπει να μπει η προγραμματική συζήτηση, σε κάθε τομέα. Να αναδειχθεί τι παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015, σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης και καταστροφής, τι υλοποίησε και ποιο είναι το σχέδιό του για την επόμενη μέρα, ώστε οι πολίτες να μπορούν να συγκρίνουν τα προγράμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

– ζήτησε το κόμμα να βελτιώσει την οργανωτική δουλειά και τόνισε πως θα πρέπει να αρχίσει άμεσα μια καμπάνια για την κινητοποίηση φίλων και υποστηρικτών. Κάλεσε τα ψηφοδέλτια να ενισχυθούν με νέα πρόσωπα που θα σηματοδοτήσουν και το άνοιγμα σε ενεργές δυνάμεις στις τοπικές κοινωνίες, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μηδενική ανοχή»

Τέλος, ο πρωθυπουργός, στη σκιά των μετατάξεων – και με δεδομένο ότι ο χειρισμός του θέματος τον εξόργισε όπως αναφέρουν οι πληροφορίες –   τόνισε, εκδηλώνοντας τη δυσαρέσκειά του,  πως «όλοι οφείλουμε να είμαστε πολύ αυστηροί με τους εαυτούς μας, δείχνοντας μηδενική ανοχή σε συμπεριφορές που είναι ξένες στις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς».

Υπενθυμίζεται ότι με παρέμβαση του πρωθυπουργού μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε και παρά το γεγονός ότι στην αρχή αυτής της διαδικασίας στη βάση του νόμου για την κινητικότητα υπήρξε διακομματική συναίνεση, πάγωσαν οι μετατάξεις και ανακλήθηκαν όσες ήταν εφικτό να ανακληθούν σε αυτή τη φάση.

Ταυτόχρονα σε ό,τι αφορά ειδικά την περίπτωση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου η οποία παραιτήθηκε από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της μετάταξης της κόρης της και ζήτησε συγνώμη από το κόμμα της, το Μαξίμου έκανε σαφές πως η απόφαση ήταν δική της και έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό.

Η κυβέρνηση πάντως χθες πέρασε στην αντεπίθεση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο σε δημόσιες δηλώσεις του να  απαριθμεί κόμματα και πρόσωπα που αξιοποίησαν τη διαδικασία της κινητικότητας προκειμένου να καταδείξει ότι δεν πρόκειται για «ρουσφέτια του ΣΥΡΙΖΑ», εγκαλώντας τους «κατηγόρους» της κυβέρνησης για υποκρισία. Παράλληλα, κι  ενδεικτικά, «κάρφωσε» τους βουλευτές της ΝΔ Τραγάκη και Δημοσχάκη για το γεγονός ότι μέλη της οικογένειάς τους είναι μόνιμα διορισμένα στην Βουλή και τους κάλεσε να ζητήσουν δημόσια συγνώμη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24