search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:09
MENU CLOSE

Ιράν: Δεν αποχωρούμε από τον ΟΠΕΚ – Νέα επίθεση στις ΗΠΑ

08.06.2019 08:40
Ιράν: Βρέθηκε νέο κοίτασμα πετρελαίου - «Μυθικός» ο αριθμός βαρελιών - Media
 
Το Ιράν δεν σχεδιάζει να εγκαταλείψει τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ), δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου Μπιτζάν Ζανγκανέχ σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα του ιρανικού κοινοβουλίου ICANA.
 
«Το Ιράν δεν σχεδιάζει να αποχωρήσει από τον ΟΠΕΚ…και λυπάται που κάποια μέλη του ΟΠΕΚ έχουν μετατρέψει τον οργανισμό σε έναν πολιτικό φόρουμ για την αντιπαράθεση δύο ιδρυτικών μελών του, του Ιράν και της Βενεζουέλας», δήλωσε ο Ζανγκανέχ στο ICANA.
 
«Και δύο χώρες της περιοχής δείχνουν εχθρότητα προς εμάς σε αυτόν τον οργανισμό. Δεν είμαστε εμείς ο εχθρός τους αλλά επιδεικνύουν εχθρότητα προς εμάς…και χρησιμοποιούν το πετρέλαιο ως όπλο εναντίον μας στη διεθνή αγορά και σε όλο τον κόσμο», είπε, χωρίς να κατονομάζει τις χώρες αυτές.
 
Οι σχέσεις μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας καθώς των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είναι τεταμένες, καθώς οι δύο αυτές χώρες έχουν δηλώσει ότι θα αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου για να καλύψουν τη μείωση της ιρανικής παραγωγής μετά τις αμερικανικές κυρώσεις.
 
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι οι νέες αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος μεγάλου πετροχημικού ιρανικού ομίλου είναι η «απόδειξη» ότι είναι «κενές» περιεχομένου οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ όταν δηλώνουν έτοιμες να συζητήσουν με το Ιράν.
 
«Δεν χρειάστηκε παρά μία εβδομάδα για να αποδειχθούν κενοί περιεχομένου οι ισχυρισμοί του Αμερικανού προέδρου για την προθυμία του να διαπραγματευθεί με το Ιράν», δήλωσε ο Αμπάς Μουσαβί, μία ημέρα μετά από τις οικονομικές κυρώσεις που ανακοίνωσε η Ουάσινγκτον σε βάρος του ιρανικού πετροχημικού ομίλου Persian Gulf Petrochemical Industries Company (PGPIC).
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:05